Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άστοχη δήλωση του Λ. Πετρούνια για το #metoo: «Δεν έχω δει αθλητή που πέτυχε τους στόχους του, να έχει τέτοιο παράπονο»

Σε μια – τουλάχιστον άστοχη – δήλωση, που αδικεί τον ίδιο αλλά και συναθλητές του, προχώρησε ο Έλληνας ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού.

Σε συνέντευξη του, ερωτηθείς για το ελληνικό #metoo στον αθλητισμό, ο ολυμπιονίκης απάντησε τα εξής:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Αφενός, η παραπάνω δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια αποτελεί ουσιαστικά αμφισβήτηση της Σοφίας Μπεκατώρου, όπως και άλλων αθλητών/τριών, που προχώρησαν σε επίσημες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και, αφετέρου, υποβιβάζει το ποινικό αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης σε «παράπονο».

Είναι κρίμα, αν μη τι άλλο, ένας αθλητής του μεγέθους του Πετρούνια να αφήνει σαφείς υπόνοιες για συναθλητές του ότι προέβησαν στις καταγγελίες προκειμένου να τραβήξουν τα «φώτα της δημοσιότητας» πάνω τους.

Λ. Πετρούνιας: «Νιώθω το χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη. Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #metoo»

che guevara 008