Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκλεισαν τα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας: Οξύνονται οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί από ΗΠΑ και Γκουαϊδό

Σε κλείσιμο των συνόρων με τη γειτονική Βραζιλία προχώρησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ έχουν ήδη ακυρωθεί αεροπορικά δρομολόγια από και προς την Κολομβία. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, το Καράκας εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων με την Κολομβία, καθώς οξύνονται οι απειλές των ΗΠΑ και του πραξικοπηματία «προέδρου-μαριονέτα» της Ουάσινγκτον Χουάν Γκουαϊδό.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος Μαδούρο σημείωσε ότι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας είναι ο δεξιός, φιλοαμερικανός πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ιβάν Ντούκε. «Θέτω υπεύθυνο τον Ιβάν Ντούκε για οποιοδήποτε συμβάν βίας συμβεί στα σύνορα με την Κολομβία» σημείωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την στρατιωτική ηγεσία των Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ταυτόχρονα, ο ακροδεξιός πραξικοπηματίας – αυτοανακυρηχθείς «πρόεδρος» – Χουάν Γκουαϊδό αναχώρησε σήμερα Πέμπτη, συνοδεία υποστηρικτών του με λεωφορεία, για τα σύνορα της χώρας με την Κολομβία, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την είσοδο της λεγόμενης «ανθρωπιστικής βοήθειας» που έχουν στείλει οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o πραξικοπηματίας Γκουαϊδό συνοδεύεται από 80 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος επανέλαβε ότι η «ανθρωπιστική βοήθεια» θα εισέλθει στη Βενεζουέλα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. 

Ο πρόεδρος Μαδούρο έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση Τραμπ και τις συμμαχικές της κυβερνήσεις στην περιοχή (Κολομβία, Βραζιλία, κλπ) ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την «ανθρωπιστική βοήθεια» με στόχο να ενισχύσει στρατιωτικά την αντιδραστική αντιπολίτευση, επιχειρώντας να εισβάλλει στρατιωτικά στη χώρα. «Επινόησαν μια δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια με σαπισμένα, καρκινογόνα τρόφιμα και θέλουν να την περάσουν με τη βία» σημείωσε ο Μαδούρο.