Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένταση στη Βουλή: Καυγάς και ύβρεις μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Παρ’ ολίγο να μετατραπεί σε «αρένα» η αίθουσα της Βουλής όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αντάλλαξαν ύβρεις και χειρονομίες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Στον καυγά αναμείχθηκαν ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Δ. Βίτσας και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου έκανε άσεμνη χειρονομία προς τον βουλευτή Κωνσταντινόπουλο του ΚΙΝΑΛ την οποία συνόδευσε από ύβρεις.

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απαίτησαν την αποβολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η χειρονομία του οποίου έγινε ορατή και από το Προεδρείο με τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα να τον καλεί να περάσει έξω.

Παραθέτουμε, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, τον… «όμορφο» διάλογο που φέρεται να ακολούθησε μεταξύ των βουλευτών των τριών αστικών κομμάτων:

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ) : Ντροπή σου αλήτη κι εσύ και οι υπόλοιποι

ΒΙΤΣΑΣ: Και ο Κωνσταντινόπουλος τον έβρισε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή σου ψεύτη. Είσαι ψεύτης

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βίτσα σεβάσου την ιστορία σου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρκόπουλο: Είσαι νούμερο. Ηλίθιε

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Την περασμένη εβδομάδα ο Πολακης μου φώναζε “άντε να γλείψεις καμία τρυπα.

Κικίλιας σε Μάρκου: Δεν ντρέπεσαι λίγο, ξεφτιλισμένε;

Ο καυγάς διήρκεσε πάνω από ένα τέταρτο ενώ όταν η συνεδρίαση επανήλθε ο κ. Μπούρας ανακοίνωσε την αποβολή του κ. Μάρκου για απρεπή συμπεριφορά.