Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έπεσε μαχητικό αεροσκάφος M2000-5 ανοιχτά της Σκύρου

Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας M2000-5, κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του  μαχητικού αεροσκάφους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

***

Με μια ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ΒΑ της Σκύρου στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν την κάσκα του άτυχου πιλότου, το κιτ επιβίωσης αλλά και τη φουσκωτή βάρκα που είναι εσνωματωμένη στο εκτινασσόμενο κάθισμα, καθώς και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο πιλότος του Mirage είναι νεκρός.

***

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ.

Από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν