Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχουν πέσει «θεοί και δαίμονες» να πείσουν τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα

Ένας φεύγει (ΝΑΤΟικος), άλλος φτάνει (Ευρωπαίος αξιωματούχος) στα Σκόπια για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή που περνάνε μέσα από την έγκριση στο δημοψήφισμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκτός από την παρέλαση ηγετών και αξιωματούν, συνχείς είναι οι δηλώσεις και οι σχετικές επιστολές. Από τον Τραμπ μέχρι τον Τζ. Μπους τον νεότερο, ο οποίος με επιστολή του καλεί τους «πολίτες της Μακεδονίας» να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών!!!

Μάλιστα, τονίζει τον ρόλο των ΗΠΑ στην πορεία επίλυσης του ζητήματος, γράφοντας στην επιστολή ότι «αισθάνθηκα υπερήφανος όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα το 2004».

Ταυτόχρονα, από τα Σκόπια ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε εκ νέου τη συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο ζήτημα της ονομασίας, τονίζοντας ότι το ζητούμενο τώρα είναι να επιτευχθεί η αναγκαία πλειοψηφία στο επικείμενο δημοψήφισμακαι συμπλήρωσε:

«Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε συμφέρον να προσφέρουμε με αξιοπιστία αυτή την προοπτική (ευρωπαϊκή) διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ενισχύσουν όντως την επιρροή τους εκεί άλλοι, οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι».