Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΚΕΛ: Αρνητική εξέλιξη η εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας

Σε ανακοίνωση του για την εκλογή του εκλεκτού του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία του ψευδοκράτους, το ΑΚΕΛ σημειώνει:

«Η εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας συνιστά αρνητική εξέλιξη, έχοντας υπόψη τις θέσεις του στο Κυπριακό. Ανεξαρτήτως τούτου, ενόψει του γεγονότος ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αρκετές φορές έχει επαναλάβει την πρόθεσή του να αναλάβει προσπάθεια για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει προσηλωμένη και συνεπής στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. Το ΑΚΕΛ θα προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα».

Σε δηλώσεις του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε «άκρως αρνητική εξέλιξη» την εκλογή Τατάρ, σημειώνοντας πως αυτή «δεν καθορίστηκε από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους αλλά από την πρωτοφανή παρέμβαση της Τουρκίας και από την ψήφο των εποίκων».

«Από σήμερα συνομιλητής μας είναι ο κ. Τατάρ που προκρίνει διχοτομικές επιλογές. Ο κ. Τατάρ που σίγουρα θα πολιτεύεται σύμφωνα με τις επιθυμίες της Άγκυρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ωστόσο πως το ΑΚΕΛ καλεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους «να μην απογοητευτούν και να μην θεωρήσουν ότι αυτή η εξέλιξη ρίχνει την αυλαία στο Κυπριακό».

mpelogiannis