Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικομμουνιστικός οχετός από ευρωβουλευτές – Ζητούν από την Amazon να μην πουλά αντικείμενα εμπνευσμένα από την ΕΣΣΔ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αντικομμουνισμού και του φασισμού, ένα φάντασμα που τους  τρομάζει τόσο που θέλουν να σβήσουν κάθε ανάμνηση. Είναι η Σοβιετική Ένωση και οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 20ου αιώνα που συμβολίζουν την έφοδο στον ουρανό και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Με χίλιους δυο τρόπους, από βραβεία μέχρι εμπορικές δράσεις, στην υπηρεσία της συκοφάντησης και διαστρέβλωσης του σοσιαλισμού και ταυτόχρονα θερμοκήπιο του φασισμού.

Έπειτα από πρωτοβουλία του δεξιού λιθουανού επιχειρηματία και ευρωβουλευτή Antanas Guoga, ευρωβουλευτές ζητούν από τον Τζεφ Μπέζος να σταματήσει η Amazon να πουλά αντικείμενα με έμπνευση από την ΕΣΣΔ, τονίζοντας ότι αυτό προσβάλει τα θύματα του σοβιετικού καθεστώτος.

Στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές αναπαράγουν όλη την ψευδολογία της αντικομμουνιστικής ιστοριογραφίας περί των δεκάδων “εκατομμυρίων θυμάτων του κομμουνισμού”, σε ένα κείμενο που συνοψίζει όλη τη μαυρίλα της αστικής και ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας ενάντια στην ΕΣΣΔ και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. 

Ηδη το Walmart υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο να σταματήσει να πουλά ρούχα με το σφυροδρέπανο, όταν δέχθηκε ανάλογα παράπονα. Αυτή τη φορά, την ανοιχτή επιστολή προς τον CEO της Amazon, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, υπογράφουν 27 ευρωβουλευτές.

Όσο και να το προσπαθούν, είναι τέτοια η λάμψη των κατακτήσεων του σοσιαλισμού και τέτοια η σαπίλα της βαρβαρότητας του καπιταλισμού που δεν μπορούν πλέον να πείσουν τους λαούς.