Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις από τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Πιστεύουμε ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κορωνοϊός»

Τη… «δόξα» των σκοταδιστών συναδέλφων του φαίνεται πως ζήλεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προβαίνοντας σε μια απαράδεκτη δήλωση περί «μη διάδοσης του κορωνοϊού μέσω της θείας κοινωνίας».

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας έχουν πάρει την ανιούσα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέλεξε να στηρίξει το αντεπιστημονικό και βαθιά σκοταδιστικό αφήγημα ότι – τάχα – ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της θείας μετάληψης.

Μιλώντας προς το ποίμνιο έπειτα από την κυριακάτικη λειτουργία στο Μετόχιο της Ι. Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους στον Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, ο ανώτατος εκκλησιαστικός ηγέτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος για τη Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας».

Το να ακούς τέτοιες ασυναρτησίες από «ταλιμπάν» της ορθοδοξίας, ακροδεξιούς μητροπολίτες, «ψεκασμένους» (ρασοφόρους και μη)  και λοιπούς συνωμοσιολόγους είναι κάτι το αναμενόμενο. Όταν όμως αυτά τα λόγια εκφέρονται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο διαθέτει την στοιχειώδη μόρφωση και καλλιέργεια, τότε το πρόβλημα μεγεθύνεται επικίνδυνα.