Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποχωρεί από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας της δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη

Με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη έκανε γνωστή την αποχώρησή της από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο οποίο ήταν διαπιστευμένη.

Στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος αναφέρει πως «οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;» ενώ παράλληλα η ίδια καταγγέλλει παρεμβάσεις που «αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών».

Η δημοσιογράφος έκανε γνωστές τις προθέσεις της μετά τη λήξη της χτεσινής εκδήλωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με αφορμή τα 48 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας.

Έπειτα απο δημοσιεύματα που την ήθελαν εκτός ΕΡΤ, η Χρύσα Ρουμελιώτη προέβη σε διευκρινιστική δήλωση αναφέροντας ότι δεν αποχωρεί από την κρατική τηλεόραση, αλλά από το ρεπορτάζ της Προεδρίας.

«Διευκρινίζω: Η αποχώρηση αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας. Δεν αφορά την ΕΡΤ, την οποία έχω υπηρετήσει με θυσίες και αίσθηση χρέους, όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, η ΕΡΤ είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο πέρασμα των χρόνων. Είναι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ».

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας