Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα; Συνελήφθησαν στρατιώτες που επιχείρησαν να κλέψουν οπλισμό

Μια μικρή ομάδα στρατιωτών που επιχειρούσαν να κλέψουν οπλισμό συνελήφθη από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας και ανακρίνονται από τις αρχές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Telesur. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2:50 το πρωί, σημειώνοντας ότι οι δράστες αποτελούνταν από κομάντο της μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς οι οποίοι επιχείρησαν να κλέψουν όπλα προδίδοντας τον όρκο τους προς την πατρίδα και τους θεσμούς.

«Και πάλι, οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις μας… έχουν θέσει υπο κράτηση μια μικρή ομάδα κακοποιών και προδοτών της πατρίδας, οι οποίοι έκλεψαν όπλα για να εντείνουν τη βία και την ανησυχία στον λαό», δήλωσε αξιωματούχος στο Twitter.

Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προτροπή για πραξικόπημα ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο που εξέφρασε ο ακροδεξιός- υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ- πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, κάνοντας λόγο για  «παράνομο καθεστώς Μαδούρο» ενώ πληροφορίες θέλουν το Λευκό Οίκο να εξετάζει το ενδεχόμενο επίσημης αναγνώρισης του Γκουαϊδό ως… «ηγέτη της Βενεζουέλας».

Βενεζουέλα: ΗΠΑ και αντιπολίτευση εντείνουν το βρώμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο