Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοκινητοπομπή υπέρ της Ρωσίας στο κέντρο της Αθήνας – Με ρωσικές σημαίες και «Ζ» στα αυτοκίνητα

Αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών της ρωσικής κυβέρνησης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συμμετέχοντες κρατούν σημαίες της Ρωσίας, καθώς και σημαίες με τον δικέφαλο αετό, ενώ σε ορισμένα αυτοκίνητα είναι ζωγραφισμένο το «Ζ», το σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι φιλορώσοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στην λεωφόρο Συγγρού και ξεκίνησαν πορεία με αυτοκίνητα και μηχανές προς το Σύνταγμα.

«Παρκάρουμε με αλάρμ στα δεξιά του δρόμου μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και να ξεκινήσουμε πορεία προς το Σύνταγμα και η Βουλή, τους γύρω δρόμους (θα τους ανακοινώσουμε αναλυτικά) και μετά επιστροφή όλοι μέσω Συγγρού. Τις σημαίες θα τις φανερώσουμε, μόλις ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη πορεία με τα αμάξια προς το Σύνταγμα», ανέφεραν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Την ίδια στιγμή, στο κέντρο της πρωτεύουσας διοργανώνονταν άλλη συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας. Όταν διαδηλωτές από τις δυο συγκεντρώσεις συναντήθηκαν υπήρξαν αντεγκλήσεις και μικροεντάσεις με αποτέλεσμα της επέμβασης της Αστυνομίας προκειμένου να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα εξέφρασε την δυσφορία της για την φιλορωσική αυτοκινητοπομπή, σημειώνοντας ότι απέστειλε σχετική ρηματική ανακοίνωση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων