Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο – «ρεπορτάζ από την κόλαση» στο Μάτι

Τραγικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι και επισκέπτες στο λιμανάκι στο Μάτι που κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαιγε ό,τι έβρισκε στο διάβα του. Δέντρα, σπίτια, οχήματα,μ ανθρώπους.

Οι «τυχεροί» που κατάφεραν να φτάσουν στο λιμανάκι στο Μάτι έζησαν τις δικές τους ώρες αγωνίας. Ζώστηκαν από τις φλόγες που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα με καπνούς και δυνατό αέρα.

fotia2

Όσο η ώρα περνούσε, η φωτιά γίνεται όλο και πιο απειλητική με τις φλόγες να καίνε κτίρια εντός του λιμανιού και η αγωνία των ανθρώπων να κορυφώνεται αφού αισθάνονται ότι τα πάντα έχουν καεί.

Από το απόγευμα τις 6.30 έως τα ξημερώματα στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα οι πυρόπληκτοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στο λιμανάκι στο Μάτι. Ανάμεσά τους παιδιά και ενήλικες με εγκαύματα, Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους, να ενημερωθούν και να ενημερώσουν γα την κατάστασή τους.

Ενας εξ αυτών, ο Νίκος Βερυκοκίδης καταγράφει εικόνες και ήχο, κάνοντας ρεπορτάζ στην κόλαση όπως ο ίδιος ακούγεται να λέει. «Στοιβαγμένος» και αυτός στα βράχια μπροστά στη θάλασσα με το σπίτι του να καίγεται. Καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες.

fotia3

Πηγή φωτό – βίντεο 90.gr