Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Στημένη προβοκάτσια από την αντιπολίτευση στα σύνορα με την Κολομβία – Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα

Σε προβοκατόρικη επίθεση με σκοπό να προκαλέσουν ένταση προέβησαν νωρίτερα σήμερα μέλη της δεξιάς αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στα σύνορα με την Κολομβία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν βενεζουελάνικα μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, ολιγομελής ομάδα στρατιωτών-μελών της Εθνικής Φρουράς κατέλαβαν οχήματα της υπηρεσίας τους και επιχείρησαν να διασχίσουν την συνοριακή γέφυρα «Σιμόν Μπολίβαρ», πέφτοντας πάνω σε κιγκλιδώματα. Αμέσως μετά, οι στρατιώτες, που εκτελούσαν εντολές της φιλοαμερικάνικης αντιπολίτευσης, κατέβηκαν από τα οχήματα και αυτομόλησαν, περνώντας τα σύνορα της Κολομβίας.

Όπως σημειώνει το Telesur, τους αυτομολήσαντες στρατιώτες περίμεναν στα κολομβιανά σύνορα μέλη της δεξιάς αντιπολίτευσης, που στηρίζουν τον πραξικοπηματία «πρόεδρο-μαριονέτα» των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό. Όπως έχει γίνει γνωστό, στη γέφυρα «Σιμόν Μπολίβαρ» που αποτελεί συνοριακό πέρασμα μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας έχουν παραταχθεί δυνάμεις του βενεζουελάνικου στρατού καθώς και αστυνομικές δυνάμεις, έτοιμες να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να αποκρούσουν οποιαδήποτε πιθανή επίθεση. 

Από την πλευρά του, ο ακροδεξιός πραξικοπηματίας Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι η «ανθρωπιστική βοήθεια» που έχουν στείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα», κάτι που σημαίνει πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι σημαντικά για την εξέλιξη της κατάστασης και στο αν θα υπάρξει ή όχι κάποια απόπειρα στρατιωτικής εισβολής στη χώρα. 

Την ίδια στιγμή, μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι φορτηγό που μεταφέρει «ανθρωπιστική βοήθεια» εισήλθε από τη Βραζιλία, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμη εάν πέρασε τον σχετικό τελωνειακό έλεγχο. 

Βενεζουέλα: Σκηνικό έντασης με σόου «ανθρωπιστικής βοήθειας»

ΚΚ Βενεζουέλας: Καλεί σε λαϊκή κινητοποίηση για την υπεράσπιση της χώρας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα