Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιετνάμ: 90 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος από τον Χο Τσι Μινχ

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 3 Φλεβάρη, από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ – του κόμματος που ίδρυσε και ηγήθηκε ο θρυλικός κομμουνιστής επαναστάτης Χο Τσι Μινχ.

Η ίδρυση του ΚΚ Βιετνάμ προέκυψε από την συνένωση τριών κομμουνιστικών οργανώσεων, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Χο Τσι Μινχ στις 3 Φλεβάρη 1930.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Κομμουνιστικό Κόμμα αποτέλεσε την επαναστατική πρωτοπορία του λαού του Βιετνάμ ενάντια σε αποικιοκράτες-ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους συμμάχους τους. Οι ηρωϊκές μάχες που έδωσε ο λαός του Βιετνάμ, υπό την οργάνωση και καθοδήγηση των κομμουνιστών, οδήγησε σε θριαμβευτικές νίκες απέναντι στους ιμπεριαλιστές, αρχικά τους Γάλλους και εν συνεχεία τους αμερικανούς.

Με πλήθος εκδηλώσεων η ηγεσία και ο λαός της ασιατικής χώρας γιόρτασε αυτές τις μέρες την 90η επέτειο του κόμματος. Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα Ανόι με μια μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση παρουσία του προέδρου της χώρας Νγκουγιέν Φου Τρονγκ, αξιωματούχων του κόμματος, βετεράνων του πολέμου και πλήθος λαού.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα εστάλησαν από ξένους ηγέτες και κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων ο ΓΓ του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο, το ΚΚ Κίνας και ο πρώτος Γραμματέας του Εργατικού Κόμματος της Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Πηγή: idcommunism.com