Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλευτής ΝΔ: Εκλογές στις 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας», δηλαδή το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι κάλπες θα στηθούν πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Την άποψη αυτή ενίσχυσε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra24, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία».

Ασφαλώς, τα «σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης» αφορούν αποκλειστικά και μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές και τη μεγαλοεργοδοσία, ενώ καθημερινά φορτώνονται νέα βάρη στους εργαζόμενους και τον λαό, βυθίζοντας την κοινωνία ακόμη βαθύτερα σε καθεστώς ακρίβειας, ανεργίας και ανασφάλειας.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας