Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Αγωνία για την υγεία του Πελέ

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι δύσκολη καθώς ο οργανισμός του  δεν ανταποκρίνεται πλέον στις χημειοθεραπείες.

Αυτό αναφέρει για τον βραζιλιάνο άσο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Guardian». Ο 82χρονος Πελέ αντιμετωπιζει εδώ και καιρό παγκρεατικό καρκίνο και σύμφωνα με το δημοσίευμα οι χημειοθεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα και ότι τις έχουν σταματήσει οι ιατροί του χορηγούν φάρμακα για να ανακουφίσουν τον πόνο του και για να μπορεί να βρίσκει την ανάσα του, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Με ανακοίνωσή του σήμερα, το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης διέψευσε ότι η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, αναφέροντας ότι ο βασιλιάς της μπάλας είχε καλή ανταπόκριση στην θεραπεία.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν σταθερή η κατάσταση της υγείας του και πως υποβάλλεται σε θεραπεία με αντιβιοτικά και «η ανταπόκριση ήταν επαρκής».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου έλεγε: «Ο ασθενής, ο οποίος παραμένει σε κοινό δωμάτιο, είναι σταθερός, με γενική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του».

Οι ειδήσεις για την υγεία του Πελέ έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατομμυρία φίλους του ποδοσφαίρου να εύχονται καλή ανάρρωση στον σπουδαίο αθλητή.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα