Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Μαρινάκης: Ο Τσίπρας μου ζήτησε να πληρώσω την πρώτη δόση για το κανάλι Καλογρίτσα

Αποκαλυπτική συνέντευξη για τις επιχειρηματικές κόντρες (βολές κατά οικογένειας Κόκκαλη) και τις πολιτικές διαπλοκές και το πώς κάθε φορά διαμορφώνονται οι ισορροπίες αστικών κυβερνήσεων και επιχειρηματιών,  έδωσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης στον ρ/σ Real και στον Νίκο Χατζινιοκολάου. Μια συνέντευξη όπου ο κ. Μαρινάκης είπε πολλά που αφορούν την κυβέρνηση και προχώρησε σε αποκαλύψεις – όπως τις χαρακτήρισε, όπως ότι ο Αλ. Τσίπρας του ζήτησε να πληρώσει για λογαριασμό την πρώτη δόση, υπό μορφή δανεισμού, για το Κανάλι του Καλογρίτσα:

«Μου ζήτησε τότε ο κ.Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ.Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση» και συμπλήρωσε πως όταν αρνήθηκε άρχισε η επίθεση από την κυβέρνηση.

Επίσης, από το Μαξίμου μου ζήτησαν να τοποθετήσω στη διεύθυνση των εφημερίδων του ΔΟΛ πρόσωπα της αρεσκείας τους:

«Όταν αργότερα, σχεδόν έξι μήνες μετά, συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι».Ο κ. Μαρινάκης έκανε γνωστό πως προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του πρωθυπουργού:

«Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων εναντίων των κυρίων Τσίπρα, Κοντονή. Τζανακόπουλου και Καμμένου. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει ως τον Οκτώβριο, ίσως για πρώτη φορά θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».

Ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι ο πόλεμος της κυβέρνησης στο πρόσωπο που του είναι μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα, μιας και τη βαραίνει η προδοσία στο Μακεδονικό, η ανυπαρξία της και η κοροϊδία:

«Είναι πολύ δύσκολο να λυγίσω, έχω μάθει στα δύσκολα. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ, δεν θα κάνω πίσω. Δυστυχώς για να καλύψουν την ανυπαρξία τους σε μεγάλα προβλήματα του τόπου, σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό, σε προβλήματα της κοινωνίας, προσπαθούν να μεταφέρουν αλλού την ατζέντα και να πάνε έτσι ως τις εκλογές. Όλες αυτές οι αηδίες και σκευωρίες που προσπαθούν να παραμυθιάζουν και να αποπροσαντολίζουν τους Έλληνες».

Ο Κ. Μαρινάκης εκτόξευσε βολές κατά του Πέτρου αλλά και της οικογένειας Κόκκαλη. Όπως είπε δέχτηκε τον Πέτρο Κόκκαλη γιατί το ζήτησε ο πατέρας του Σωκράτη μιας και είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις.

«Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του καθώς και στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη»

Όσον αφορά την οικογένεια Κόκκαλη είπε χαρακτηριστικά: «Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη».

«Μέσω της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΟΠΑΠ, αλλά και της Αγιάς Σοφιάς. Είναι γνωστή η παραχώρηση του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ.Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και το πληρώσαμε. Για κάποιους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς».

Βέβαια προσπάθησε να αγιοποιήσει τόσο τον εαυτό του όσο και τους εφοπλιστές με τα ψίχουλα των αγαθοεργιών τους, τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις έχουν εξασφαλίσει προνόμια, φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις για τους εφοπλιστές.