Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γελοίες δηλώσεις από τον Πολωνό πρωθυπουργό: «Ο Πούτιν μπορεί να προχωρήσει μέχρι το Βερολίνο…»

Τα όρια της γελοιοποίησης άγγιξε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαρσοβία, λίγες ώρες πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε ενα κρεσέντο αντικομμουνισμού και παραπληροφόρησης (όχι ασυνήθιστο για τις κυβερνήσεις της Πολωνίας), ο Μοραβιέτσκι επιχείρησε να συσχετίσει την σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Βλ. Πούτιν και των ολιγαρχών με την Σοβιετική Ένωση.

«Η μεγάλη μηχανή της ρωσικής προπαγάνδας μου επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον σήμερα ένα αυταρχικό κράτος, αλλά ένα απολυταρχικό κράτος, όπως η Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του 1980», είπε ο Πολωνός ηγέτης ανασύροντας τα μουχλιασμένα αντισοβιετικά τσιτάτα περί «απολυταρχίας».

Εκεί όμως που απογείωσε την προπαγάνδα, με πρωταρχικό σκοπό να προκαλέσει ακόμη εντονότερη συσπείρωση του ΝΑΤΟ, ήταν όταν είπε ότι, μετά την Ουκρανία, η Ρωσία μπορεί να… προχωρήσει προς την Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι το Βερολίνο!!!

«Ζούμε αποφασιστικής σημασίας στιγμές», συνέχισε ο Μοραβιέτσκι. «Αν ο Πούτιν σπάσει την Ουκρανία, αν μας σπάσει, εμάς, τη θέλησή μας για μάχη, την οικονομική μάχη, θα προχωρήσει σε ένα ή δύο χρόνια προς άλλους στόχους. Θα προχωρήσει για το Ελσίνκι, το Βίλνιους, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι, ίσως για το Βερολίνο. Ας το σκεφτούν καλά στη Γερμανία», τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σκοπεύει να «παρέμβει έντονα» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, «τόσο για το θέμα των κυρώσεων όσο και για άλλες δράσεις έναντι της Ρωσίας και έναντι της Ουκρανίας».

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου