Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «καλοθελητές» που προσβάλλουν συνειδήσεις… ανακυκλώνοντας τη λάσπη

Οι ΛΑΕτζιδες (ή ότι απέμεινε από αυτούς) σε δράση. Ο επικεφαλής τους στη Χίο για τον Δήμο, Δημήτρης Αντώνογλου Dimitris Antonoglou |> (μεταξύ άλλων, ενδεικτικών του επιπέδου του, όπως πχ «Είναι αφροδισιακό να βιδώνει ο άντρας μια λάμπα Έρχονται τα φώτα LED που δεν καίγονται και μας τρώνε τις γκόμενες) γράφει |> Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις εξελέγη ο Περιφερειακός σύμβουλος (ΣΣ |> εννοεί το σφο Γ. Αμπαζή) της Λαϊκής Συσπείρωσης (Δηλαδή του ΚΚΕ) στη Χίο ήταν να πάει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Χίου να συζητήσουν για εκκλησιαστικά θέματα που αφορούν το έργο της Περιφέρειας, και πόζαρε και μαζί του σε φωτογραφία. Μιλάμε για τον Μητροπολίτη που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει εθνικιστικές δηλώσεις και έχει αφορίσει μέχρι και αυτούς που κάνουν γιόγκα. Το μεγάφωνο εν τω μεταξύ παίζει “προτεραιότητα οι Λαϊκές ανάγκες”

Για αποκατάσταση της αλήθειας

Δήλωση του Γ. Αμπαζή: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Διάφοροι “καλοθελητές“, με διαδικτυακά σχόλια για την επίσκεψη μου στο μητροπολίτη Χίου, βιάστηκαν να προβοκάρουν με αήθη και συκοφαντικό τρόπο. Με “έχρισαν” μάλιστα ακόμα και Περιφερειακό σύμβουλο πριν ακόμα αναλάβω καθήκοντα… βάζοντας στο στόχο τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Ξεκαθαρίζω λοιπόν τα εξής:

  1. Εδώ και καιρό μας έχει δοθεί άδεια συγκέντρωσης ιστορικών στοιχείων από τη βιβλιοθήκη της εκκλησίας στα πλαίσια έρευνας για τη συγγραφή βιβλίου για τον κομμουνιστή ιερέα παπά Νικόλα Ξενάκη (εκτελέστηκε 6/9/1948 στο Γουδί), καθώς και τον ΕΑΜιτη μητροπολίτη Ιωακείμ Στρουμπή.
  2. Στη συνάντηση ζητήθηκε ο εκκλησιαστικός φάκελος του παπά Ξενάκη που βρίσκεται στα αρχεία της εκκλησίας, αίτημα που επίσης είχε θετική ανταπόκριση.
  3. Με την ευκαιρία, ο Μητροπολίτης εξέφρασε την αναγκαιότητα ανάδειξης και προστασίας της ντόπιας εκκλησιαστικής ιστορίας και πολιτισμού. Απαντήσαμε ότι θα συμβάλλουμε σε ό, τι μας αναλογεί να προστατεύουν ιστορικά μνημεία και κτίρια.
  4. Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, σχετίζοντας την επίσκεψη με την απαράδεκτη ενέργεια του παπά στα Φλάτσια, σκόπιμα αποκρύπτουν την καθαρή τοποθέτηση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και τα αφήνουμε στην κρίση του χιώτικου λαού.

ΣΣ |> Η ανακοίνωση ΤΕ Χίου του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια κατά Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδη, εντός του ναού από τον παπά στα Φλάτσια. Τέτοιες ενέργειες, αποπροσανατολίζουν από την ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι η υλοποίηση των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων στα Βαλκάνια τα οποία με συνέπεια υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Μαζί με τις ΗΠΑ και οι δυο τη θεωρούν συμφωνία – «πρότυπο» και για το Αιγαίο και την Κύπρο. Φέρνουν γι’ αυτό το ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας, παζαρεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, και βάζοντας τον λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες»

Όσο για την παράταξή του περί άλλων τυρβάζει – εξακολουθεί να δηλώνει και πάλι παρούσα!  … Για ένα Δήμο στην υπηρεσία της κοινωνίας – Για ένα Δήμο φωνή αντίστασης και διεκδίκησης – Για τη Χίο της αλληλεγγύης, της οικολογίας, του πολιτισμού – Για να συνεχίσει να ακούγεται δυνατά η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, η διαφορετική φωνή της Χίου! τηρώντας σιγήν ιχθύος για το γεγονός και συγκαλύπτοντας ουσιαστικά τον επί κεφαλής της, που αβαντάρουν και όλα τα δεξιά ΜΜΕ της περιοχής


Πηγή