Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ Στη νέα γενιά για έναν καλύτερο κόσμο – βίντεο

Στη νέα γενιά για έναν καλύτερο κόσμο αφιερώνει το έργο του ο παλαίμαχος κομμουνιστής αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης, εικαστικός δημιουργός και πολυγραφότατος συγγραφέας Γιώργος Φαρσακίδης.

Για να γνωρίσουν  οι νέες γενιές το έργο του, για να γνωρίσουν την ιστορία αυτού του τόπου επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ένα βίντεο διάρκειας 6.32’ που έγινε με τη δική του επιμέλεια.

Το έργο του, όπως και η ζωή του, ταυτίζονται με τους αγώνες του λαούς μας. Κάθε έργο του και μια ψηφίδα της ιστορίας του τόπου μας.

Για τη ζωή του είπε ο ίδιος παλιότερα: «Είναι μια ζωή, την οποία ποτέ δε θα ‘θελα ν’ αλλάξω. Οπως δεν άλλαξα και την πίστη μου κι ας απομυθοποιήθηκαν κάποια πράγματα. Το ιδανικό παρέμεινε το ίδιο. Ο Λένιν έλεγε ότι κομμουνιστής είναι εκείνος που συμβάλλει, ώστε να προωθηθούμε, έστω κι ένα βηματάκι, προς την επανάσταση. Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε εξάρσεις. Απλώς, πρακτικά, να συμβάλεις με ένα μικρό λιθαράκι. Αυτό που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Για μένα οι ιδέες του σοσιαλισμού συνοψίζονται στη φράση “να ανθρωπέψει ο άνθρωπος”. Για μένα, θα υπάρχει πάντα η “Ιθάκη” μου, η ιδεολογία μου. Ποτέ δε θα ‘θελα να κάνω συμβιβασμό, να κάνω πίσω, να αρνηθώ. Αυτό ποτέ δε θα το κάνω».