Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Θερμαϊκού: Χυδαίος αντικομμουνισμός από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Tη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού ο οποίος επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση». «Δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αποβάλλοντας αναίτια και κλείνοντας τα μικρόφωνα της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου», αναφέρει, επισημαίνοντας πως «αυτή τη φορά όμως το σκηνικό πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις» καθώς ο πρόεδρος κατέκρινε τη ψήφο και τη τοποθέτησή της και στράφηκε ανοιχτά κατά του ΚΚΕ. 

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατέκρινε την αρνητική ψήφο της εκλεγμένης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κωνσταντίνας Μώραλη. Όταν η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του υπενθύμισε πως ο «θεσμικός» του ρόλος δεν προβλέπει την άσκηση κριτικής στη θέση των συμβούλων, τότε ο πρόεδρος στράφηκε κατά του ΚΚΕ, λέγοντας πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν επιτρέπει στους πολίτες να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, κλπ.

Ακολούθησε τότε έντονος διάλογος μεταξύ του προέδρου και της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου η ίδια του τόνισε πως το ΚΚΕ κλείνει φέτος 100 χρόνια δράσης, θυσίας και αγώνων για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων, και τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Θερμαϊκού «καταδικάζει τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον αντικομουνισμό που απορρέει απ’ αυτήν και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους του δήμου να συσπειρωθούν και να συμπορευθούν με τις δυνάμεις της, με στόχο να βάλουμε όλοι πλάτη να αντιπαλέψουμε στη πράξη, τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται τοπικά ως προέκταση της κεντρικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Που παραδίδει το τόπο στα χέρια των επιχειρηματιών»