Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Παύλου Μελά: Ο Μάριος Παλάντζας υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Μάριος Παλάντζας θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Δήμο Παύλου Μελά. Η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε απόψε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργάνωσαν οι ΚΟ Δήμου Παύλου Μελά του ΚΚΕ με θέμα: «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. Με το ΚΚΕ για τη ζωή, που μας αξίζει!».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ Σταυρούπολης και είχε μεγάλη συμμετοχή.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές που θα γίνουν το φθινόπωρο. Με περισσότερους εκλεγμένους βουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Αναφερόμενος στο έγκλημα στα Τέμπη, όπως και σε όλα τα προβλήματα που ζει η εργατική τάξη και η λαϊκή οικογένεια καθημερινά, είπε ότι μπορούν και είναι κρίσιμο να βγουν συμπεράσματα για την αιτία των προβλημάτων του λαού, για τον εχθρικό ρόλο του αστικού κράτους, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα όλων των αστικών κυβερνήσεων. Γιατί όπως εξήγησε «τελικά παντού και πάνω απ’ όλα βρίσκεται ο ίδιος μεγάλος ένοχος, που είναι ένα σύστημα που έχει στο επίκεντρο το καπιταλιστικό κέρδος».

Σημείωσε ότι «ο δρόμος ανάπτυξης που υπερασπίζονται η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα έχει για κινητήρια δύναμη τα κέρδη, και έτσι υποχρεωτικά βάζει στο ζύγι του “κόστους – οφέλους” τα μέτρα ασφαλείας σε υποδομές και μετατρέπει το κράτος σε υπηρέτη των μονοπωλιακών συμφερόντων».

Γι αυτό «και οι διάφορες προτάσεις που ακούγονται αυτές τις μέρες ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 , αλλά και από άλλες αριστερίστικες – οπορτουνιστικές δυνάμεις, για κρατικοποίηση π.χ. του 51% της ΔΕΗ, ή για κρατικοποίηση του ΟΣΕ, της ΕΥΑΘ κ.α. δεν αποτελούν λύση για τα προβλήματα του λαού. Λες κι αν ανήκουν στο κράτος, θα σταματήσουν να λειτουργούν μέσα στον καπιταλισμό με τη λογική του κόστους – οφέλους. ‘Η λες κι όταν ήταν δημόσια η ΔΕΗ δεν έκοβαν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν είχαν να πληρώσουν. Αυτές οι προτάσεις ούτε καινούριες είναι, ούτε προοδευτικές. Ολα τα αστικά κόμματα πότε προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις και πότε σε κρατικοποιήσεις ανάλογα με το τι τους συμφέρει σε αυτή τη φάση. Κρατικοποιήσεις έχουν κάνει και φιλελεύθερα κόμματα, όταν ήταν να εξυγιάνουν προβληματικές επιχειρήσεις, που στη συνέχεια βέβαια της παρέδιναν καθαρές πάλι στα ιδιωτικά μονοπώλια».

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει «για να γυρίσουμε στο προβληματικό χτες, αλλά για να χαράξουμε το αύριο, αξιοποιώντας τις εξελίξεις στην επιστήμη, τις δυνατότητες της ίδιας της παραγωγής σήμερα».

Και κάλεσε να δυναμώσει ο αγώνας μαζί με το ΚΚΕ, «να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού στις εκλογές και στο κίνημα, γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιστοιχηθεί η ζωή μας με τις δυνατότητες της εποχής μας, με την επιστημονική πρόοδο, την τεχνολογική εξέλιξη, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Για να εξασφαλίζεται μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, με μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Για να παρέχονται σύγχρονες, φθηνές, ασφαλείς μαζικές μεταφορές για όλο τον λαό με σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο.

Για να κατοχυρώνεται το καθολικό δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Προσχολική Αγωγή. Για στήριξη ειδικά των νέων γονιών και ζευγαριών που ζουν διαρκώς μέσα στην ανασφάλεια.

Για να εξασφαλίζεται το δικαίωμα σε δωρεάν Υγεία, με αναβάθμιση των νοσοκομείων, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να φτιαχτεί επιτέλους Κέντρο Υγείας στο δήμο Παύλου Μελά. Ενας σύστημα υγείας που δεν θα εξαρτάται από τα κέφια των “χορηγών” όπως συνέβη με το Παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο.

Αντίστοιχα, για να κατασκευαστούν και στο Δήμο Παύλου Μελά οι αναγκαίες για το λαό υποδομές, όπως ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, αθλητικά κέντρα, χώροι πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση, χώροι με πράσινο για δωρεάν αναψυχή.

Για να δημιουργούνται φθηνές, σύγχρονες, λαϊκές κατοικίες για όλους. Κι όχι να μας παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες και τα κοράκια ώστε κάποιοι λίγοι να ζούνε πλουσιοπάροχα.

Για να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Και όχι να πλημμυρίζουν οι κάτοικοι της Πολίχνης, της Ευκαρπίας σε κάθε βροχή, να μετατρέπεται η οδός Λαγκαδά σε ποτάμι σε κάθε βροχή όπως και όλη η Θεσσαλονίκη».

Το βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου Παύλου Μελά

Ο Μάριος Παλάντζας, 31 χρονών, είναι απόφοιτος των τμημάτων Χωροταξίας και Ανάπτυξης και Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Εργάζεται ως μισθωτός μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία. Είναι μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών Μακεδονίας (ΣΜΤ) και του αθλητικού σωματείου πολεμικών τεχνών.

Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Παύλου Μελά και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα