Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μίλησαν» τα τηλέφωνα των χρυσαυγιτών – Οργανωμένη η δολοφονική επίθεση στον Π. Φύσσα

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η ανάγνωση του εγγράφου που περιλαμβάνει τις κλήσεις μεταξύ των χρυσαυγιτών τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σε προηγούμενη δικάσιμο είχε επιδειχθεί το σχεδιάγραμμα που αποτυπώνει τα τηλεφωνήματα μεταξύ των χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου, πριν και μετά τη δολοφονία, που αποκαλύπτει ότι βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπεύθυνο της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος την ίδια ώρα συνομιλούσε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τον “κοριό” της ΕΥΠ, ο Γιάννης Λαγός τηλεφώνησε από το κινητό του στον Πατέλη 11 φορές από τις 21:45 έως τις 02:44, δηλαδή πριν αλλά και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν και ο Γιώργος Ρουπακιάς τηλεφώνησε στον Πατέλη επτά φορές, από τις 22:58 έως στη 1:17.

Επίσης προκύπτει συνομιλία του Ιωάννη Καζατζόγλου, ο οποίος ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά, λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

sxediagramma

 

Στο έγγραφο που διαβάστηκε σήμερα παρουσιάζονται και οι κλήσεις που έγιναν τις επόμενες ώρες και φαίνεται ότι ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Ρουπακιάς στο τμήμα και τη ΓΑΔΑ χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό του μέχρι σχεδόν τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας.

Το πρωί της ίδιας μέρας (την επομένη της δολοφονίας) το σταθερό του Πατέλη δέχεται κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο των κεντρικών γραφείων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στη Μεσογείων στο όνομα «Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Επιπρόσθετα, το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα παρατηρείται μια ευρύτερη «κινητικότητα» στα τηλέφωνα των χρυσαυγιτών, π.χ. ο Πανταζής συνομιλεί και με χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.