Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν έχεις τσίπα, Τσίπρα

Μετά από τους 200 της Καισαριανής, ήρθε η σειρά του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα να μπει στο κάδρο των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του Σύριζα και να συληθεί η μνήμη του.

Η μνημονιακή «Αριστερά» έχει ανάγκη από κάθε σύμβολο, που μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, να τονώσει το αριστερό της προφίλ, και να της προσφέρει εκλογική υπεραξία. Κι ο Παύλος δολοφονείται για δεύτερη φορά, όταν συγκρίνουν τη δική του αγωνιστική στάση με τέτοιους «αριστερούς» της δεκάρας –ή μάλλον του ευρώ και της λυκοσυμμαχίας.

Ο Αυριανισμός και η οργανωμένη απόπειρα λεηλασίας αριστερών ψήφων είναι ίσως οι τελευταίοι συνδετικοί κρίκοι του Σύριζα (που διανύει την εκσυγχρονιστική του φάση) με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής. Το οποίο είχε δώσει τουλάχιστον κάποιες συντάξεις στους αντιστασιακούς του ΕΑΜ και πάτησε πάνω σε αυτές για να χτίσει το προφίλ του. Τώρα αντιθέτως μένει μόνο το πολιτικό θράσος των νεοΠασόκων, χωρίς καν κάποιες παροχές που να το «νομιμοποιούν», και η πολιτική επιβεβαίωση των προφητικών στίχων του διδύμου των Χατζηφραγκέτα, που έλεγαν:

Δεν έχεις τσίπα, Τσίπρα

Δεν κάνεις ούτε για ΠΑΣΟΚ…

Σφυροδρέπανος