Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Γράφει ο Γιάννης Βεντούρας //

Παραβρέθηκα χτες στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Αχαρνών, το γνωστό σε όλους μας Μενίδι, όπου θα γινόταν παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων για τις εκλογές του Μαΐου.  Παρατηρούσα τα πρόσωπα των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα. Άνθρωποι του λαού, άνθρωποι του μεροκάματου, της εργασίας, νέοι φοιτητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Στα μάτια τους υπήρχε μια σπιρτάδα, μια ζωντάνια και το πρόσωπό τους φώτιζε ένα χαμόγελο, από εκείνα τα χαμόγελα που σου φωνάζουν ότι «εμείς δεν το βάζουμε κάτω, εμείς απαιτούμε το δίκιο μας».

Τέτοια πρόσωπα δεν θα συναντήσεις σε συγκεντρώσεις υποψηφίων άλλων πολιτικών χώρων. Αυτοί που πηγαίνουν στις μαζώξεις εκείνες, πηγαίνουν για να εκλιπαρήσουν ένα ρουσφέτι, για να ανταλλάξουν την ψήφο τους με μια διευκόλυνση. Οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι άλλοι υποψήφιοι περιφερειάρχες και οι σύμβουλοί τους, κατεβαίνουν με την ταμπέλα του δήθεν «Ανεξάρτητου», επειδή θέλουν να κρύψουν από τον λαό τήν κομματική τους ταυτότητα. Άσε που, αφού όλοι τους συμφωνούν στα βασικά πολιτικά προστάγματα, δεν το έχουν σε τίποτα να μεταπηδούν από την μία παράταξη στην άλλη. Όλοι αυτοί όμως, είναι απολύτως εξαρτημένοι από τους εργολάβους, τα μελετητικά γραφεία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αντίθετα, ο κόσμος που συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, γνωρίζει πολύ καλά ότι εκεί βρίσκονται οι κομμουνιστές, ότι όποιος ψηφίσει Λαϊκή Συσπείρωση συμπορεύεται με τους κομμουνιστές. Αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους. Κανείς εδώ δεν κρύβει ούτε την πολιτική του ταυτότητα, ούτε την πολιτική του εξάρτηση. Εδώ είναι όλοι ΔΕΣΜΕΥΜΈΝΟΙ με τα συμφέροντα του λαού και ενάντια στους κάθε λογής εργολάβους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Ο κόσμος που συντονίζει το βήμα του με τη λαϊκή Συσπείρωση, δεν έρχεται για να ζητήσει ένα ρουσφετάκι ή κάποια ψίχουλα από το καρβέλι των πλουσίων. Ο κόσμος αυτός, ζητάει να έχει ολόκληρο το καρβέλι.

Αυτοί που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν έρχονται για να ζητήσουν κάποια χάρη για να μπαλώσουν πρόχειρα το πρόβλημά τους, για να προσθέσουν ένα ακόμα μαντάρισμα στο τριμμένο ρούχο τους. Αυτοί που συμμετέχουμε εδώ, δεν θέλουμε το μπάλωμα, απαιτούμε ολόκληρο το ρούχο.

Γνωρίζουμε ότι εδώ, από την παράταξη των κομμουνιστών, δεν πρόκειται να λάβουμε κάποια δωράκια για να πουλήσουμε την ψήφο μας. Αντίθετα, εδώ πρέπει να συνεισφέρουμε τον αγώνα μας, όχι για να κάνουμε απλά λίγο καλύτερη τη ζωή μας, αλλά για να τα αλλάξουμε όλα.

Στην Λαϊκή Συσπείρωση δεν είμαστε ανεξάρτητοι.

Συμπορευόμαστε και συστρατευόμαστε με τους κομμουνιστές, για να αλλάξουμε τον κόσμο όλο!

________________________________________________________________________________________________

Ο Γιάννης Βεντούρας είναι οικονομολόγος – συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ. Εργάσθηκε σαν οικονομικός διευθυντής και οικονομικός σύμβουλος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μελετώντας από τα «μέσα» το καπιταλιστικό σύστημα. Συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό κίνημα και είναι μέλος στο Δ.Σ. των συνταξιούχων του Μενιδίου. Είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών.  Κάνει δωρεάν σεμινάρια Πολιτικής Οικονομίας σε συλλόγους και εργατικά σωματεία.  facebook  // email: [email protected]