Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοσθένης Πάκος, ο «μάγκας» μπάτσος πρόεδρος

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ο Δημοσθένης Πάκος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Λεβέντης» άνθρωπος! Βγήκε στον ΑΝΤ1 (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) και δήλωσε ευθαρσώς: «Σε όποιον αρέσει…». Κι όλα αυτά για την κτηνωδία των δέκα πιθηκοειδών – συναδέλφων του, που κλωτσάνε κι αλυσοδένουν τον αναίσθητο, ακίνητο και πιθανώς ήδη νεκρό Ζακ Κωστόπουλο.

Οι συνάδελφοί του, λέει ο λεβέντης πρόεδρος, «άσκησαν, την απολύτως απαραίτητη βία» και δεν έκαναν τίποτα περισσότερο «απ’ ότι γράφουν τα αστυνομικά εγχειρίδια».

Και υπάρχει βίντεο, το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό, που δείχνει να κλωτσιέται το αναίσθητο θύμα και να πέφτουν από πάνω του τα δέκα ανθρωποειδή συνάδελφοί του.

Είπε και κάτι άλλο ο πρόεδρος των αστυνομικών: «Δεν μπορεί να κρίνεται η δράση του αστυνομικού, που είναι συγκεκριμένη, με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει».

Έχει θράσος ο Πάκος. Προβάλει ως μαγκιά την αρρωστημένη του αντίληψη για τον ρόλο της αστυνομίας, την άρνησή του για το δικαίωμα στη ζωή-υπέρτατο δικαίωμα, την αδιαφορία του απέναντι στην υποχρέωσή του να προστατεύει τον αδύναμο και τον πάσχοντα. Ο Πάκος μας λέει ανερυθρίαστα ότι ο μπάτσος είναι η εξουσία την οποία επιβάλει κλωτσώντας φασιστικά, δολοφονικά τα αναίσθητα, ανήμπορα ή και νεκρά ήδη θύματα.

Μια όμως που αναφέρεται σε εγχειρίδια, ο καλός πρόεδρος των αστυνομικών, να του θυμίσουμε πως με ανάλογα εγχειρίδια βασανίζονταν και δολοφονούνταν στα Μακρονήσια και στις εξορίες χιλιάδες άνθρωποι από τα ένστολα κτήνη. Με τέτοια εγχειρίδια ο φασισμός προχώρησε στις «τελικές λύσεις» του εξολοθρεύοντας εκατομμύρια συνανθρώπων μας.

Να του γνωρίσουμε όμως και τα αντίστοιχα εγχειρίδια της εξελικτικής βιολογίας, τα οποία ορίζουν και περιγράφουν εκτενώς τις διάφορες παρεκκλίσεις της εξελικτικής διαδικασίας και την δημιουργία εξ’ αυτών υβριδίων κτηνών με ανθρώπινο φαινότυπο. Αυτά τα κτήνη πρέπει να καταδικάζονται, να τους αφαιρείται η στολή και να στέλνονται σπίτι τους ή καλύτερα σε σχετικό ίδρυμα προς αποθεραπεία.

Κι όχι επειδή «έτσι μας αρέσει», μπάτσε. Αλλά επειδή έτσι πρέπει να γίνει, βάσει των ψυχιατρικών και κοινωνιολογικών εγχειριδίων και συγγραμμάτων.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ