Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Υπερψηφίστηκε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους συμβασιούχους COVID

Στην υπερψήφιση της πρότασης ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια -αφού εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη- συνδιαμορφώθηκε, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σχετικά με τις «ενέργειες του Δήμου Αθηναίων ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων COVID».

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Το πρόβλημα έχει δύο όψεις. Η μία πλευρά είναι το δικαίωμα στη δουλειά αυτών των 357 εργαζομένων, δικαίωμα που το κατέκτησαν δουλεύοντας εδώ και 23 μήνες. Η άλλη πλευρά είναι ότι θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή στο ερώτημα τι θα κάνει όταν στις 31 Μαρτίου θα φύγουν από τη δουλειά αυτοί οι 357 εργαζόμενοι που καλύπτουν με την εργασία τους κρίσιμες υπηρεσίες του ήδη υποστελεχωμένου δήμου. Τι θα γίνει με τους κοινωνικούς λειτουργούς; Τι θα γίνει με μία σειρά από λειτουργίες; Γιατί δεν προβλέπονται μόνιμοι διορισμοί στους δήμους.

Άρα, λοιπόν, συμφωνούμε ότι το ψήφισμα είναι ένα ακόμα επιχείρημα στον δικαστικό αγώνα που θα δώσουν αυτοί οι άνθρωποι στο πλαίσιο αυτού του ασφυκτικού και αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που καταδικάζει τους δήμους να λειτουργούν με προσωπικό που θα εναλλάσσεται. Δεν αρκεί όμως μόνο ένα ψήφισμα.

Υπάρχει η ανάγκη με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να παραταθεί η εργασία αυτών των ανθρώπων μετά τις 31 Μάρτη. Μπορεί να παραταθεί και με κινήσεις όπως αυτές που έγιναν και στο παρελθόν από τη διοίκηση του δήμου με τη στήριξή μας. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να συνεχίσει να δουλεύει και μετά τις 31 του Μάρτη. Αυτό το προσωπικό, που του δώσαμε μπράβο στους χιονιάδες, που του δώσαμε μπράβο στις φωτιές, που του δίνουμε μπράβο μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και μοχθούν για το δήμο».

Παρέμβαση έκαναν και συμβασιούχοι COVID του Δήμου Αθηναίων, αναδεικνύοντας ότι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου, όπως μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Σπανός, συμβασιούχος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου και μέλος της Επιτροπής Συμβασιούχων COVID-19 Δήμου Αθήνας.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα