Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ |> Ξεκίνησαν οι απολογίες των δολοφόνων του Π.Φύσσα

Ξεκίνησε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η απολογία του χρυσαυγίτη Ι. Αγγου.

  • Να υπενθυμίσουμε, ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, είχε καλέσει τους 18 κατηγορούμενους χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να παρουσιαστούν στο Εφετείο για να απολογηθούν, ανακοινώνοντας ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων δεν θα ακολουθήσουν αλφαβητική σειρά, αλλά ανά υπόθεση.
  • Έτσι, σήμερα, στο εδώλιο κάθισαν οι Ι. Αγγος, Αν-Μάρ. Αναδιώτης, Ι. Καζαντζόγλου, Ελπ. Καλαρίτης, Ι-Βα Κομιανός, Κ. Κορκοβίλης, Αν. Μιχάλαρος, Γιώργ. Πατέλης, Γιώργ. Ρουπακιάς, Γιώργ. Σκάλκος, Γιώργ. Σταμπέλος, Αθ. Τσορβάς, Ν.Τσορβάς, Αριστ. Χρυσαφίτης.

Δεν προσήλθαν οι Γιωργ. Δήμου (έχει αποχωρήσει από την ΧΑ, καταγγέλλοντας απειλές για τη ζωή του), Στ. Σαντοριναίος, Χρ. Τσακανίκας και Λέων Τσαλίκης.

Ο χρυσαυγίτης Ιωάννης Άγγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα αναδείχθηκαν στο δικαστήριο, ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης πως ο αντιφασίστας μουσικός, Παύλος Φύσσας , βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «κοράλι» στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ι. Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της ΤΟ Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του, Ι. Καζαντζόγλου, και αυτός τον πυρηνάρχη, Γ. Πατέλη. Αυτός ειδοποίησε τον περιφερειάρχη, Ιωάννη Λαγό. Παραδέχθηκε το τηλεφώνημα αλλά υποστηρίζει πως αμέσως μετά πήγε σπίτι του και ξανακατέβηκε όταν άκουσε φωνές, μετά την δολοφονία

Ο ίδιος έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις της πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτου, παραδέχθηκε πως μέσα από την καφετέρια «Το Κοράλι» ειδοποιήσε τηλεφωνικά τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και του είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι εδώ που μας ενοχλούν και θα φύγουμε». Αν και ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο στον συγκατηγορούμενό του σήμερα, Ι. Καζαντζόγλου, εκείνο το βράδυ, εντούτοις η παραδοχή του ότι του τηλεφώνησε μέσα από την καφετέρια έχει μεγάλη σημασία. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ι. Καζαντόγλου φέρεται να ειδοποίησε στη συνέχεια τον Ιωάννη Πατέλη και εκείνος με τη σειρά του τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό. Ακολούθησε στη συνέχεια ομαδικό μήνυμα που εστάλη από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας στα μέλη της Χρυσής Αυγής ώστε να μεταβούν επειγόντως στα γραφεία της οργάνωσης.

Να σημειωθεί, ότι η μητέρα του Παύλου Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του αντιφασίστα μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά, που εμφανίστηκε και αυτός σήμερα στο δικαστήριο. Ο χρυσαυγίτης είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό σχεδόν τρία χρόνια…