Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου – Νέες αποκαλύψεις: Ο άντρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Αποκαλυπτική είναι, σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, η έκθεση του «Forensic Architecture», ενός ερευνητικού φορέα που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, για έναν μάρτυρα – κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου. Το διεθνές ερευνητικό κέντρο, αναλύοντας το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, προχώρησε στη σύνταξη μιας έκθεσης που φωτίζει κρίσιμα σημεία και δημιουργεί ερωτήματα σε σχέση με τον εν λόγω μάρτυρα.

Η έκθεση, που στάλθηκε στον ανακριτή στις 3 Μάρτη, εστιάζει σε έναν άνδρα που φοράει ένα κίτρινο t-shirt, με μια χαρακτηριστική μπλε στάμπα, ένα ξεβαμμένο μπλε τζιν και παπούτσια με σόλες ανοιχτού πράσινου χρώματος. Θυμίζουμε ότι ο Ζ. Κωστόπουλος πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό, που προκάλεσε πολλαπλά τραύματα, με συνέπεια ισχαιμικό επεισόδιο. Μετά το πρώτο λιντσάρισμά του από τους δύο καταστηματάρχες, ακολούθησε και δεύτερο από τους αστυνομικούς.

Από την αρχή, αναδεικνύεται ο περίεργος ρόλος του συγκεκριμένου ατόμου, που εμποδίζει έντονα και με άνεση τον Ζακ Κωστόπουλο να μπει σ’ ένα αρτοποιείο. Στο βίντεο αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Τον παρακολουθεί από κοντά και μιλάει στο κινητό του…

Στο βίντεο όπου οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και «Ζήτα» κλοτσούν και περνούν δεματικά στα χέρια του αιμόφυρτου και τραυματισμένου Ζακ, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι βρίσκεται κοντά στην ομάδα των αστυνομικών. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος με πολιτικά ρούχα που βρίσκεται τόσο κοντά στη διαδικασία ξυλοδαρμού και χειροπέδησης, καθώς οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί. Χάρη μάλιστα στην ευκρίνεια της ανάλυσης, σε αυτό το σημείο ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι φαίνεται να κρατάει στο χέρι του πτυσσόμενο γκλοπ, σαν αυτά που έχουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Υπενθυμίζουμε πως ο ανακριτής, με αίτημά του στην ΕΛ.ΑΣ., ζητούσε να εντοπιστούν τρεις άνδρες που απεικονίζονταν στο βίντεο – μεταξύ των οποίων και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι. Το αίτημα στάλθηκε στις 10 Οκτώβρη και η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε μία μόλις μέρα μετά ότι είναι αδύνατον να εντοπιστούν, παρά το γεγονός ότι διαθέτει όλο το απαραίτητο υλικό…

Πηγή: 902.gr