Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης: Την Κυριακή 14 Απρίλη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αθήνα

Με σύν­θη­μα «Ο λαός να δώσει απά­ντη­ση στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την εμπλο­κή της χώρας», η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) διορ­γα­νώ­νει την 39η Μαρα­θώ­νια Πορεία Ειρή­νης, την ερχό­με­νη Κυρια­κή 14 Απρί­λη, που έχει ορι­στεί Πανελ­λα­δι­κή Μέρα Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής Δράσης.

Η Μαρα­θώ­νια Πορεία θα ξεκι­νή­σει στις 8 π.μ. από τον Τύμ­βο του Μαρα­θώ­να και θα τερ­μα­τί­σει στις 6.30 μ.μ. στο υπουρ­γείο Εθνι­κής Αμυ­νας, όπου και θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέντρωση.

Η ΕΕΔΥΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής τόσο στην 39η Μαρα­θώ­νια Πορεία Ειρή­νης όσο και στις πορεί­ες που διορ­γα­νώ­νο­νται από τις κατά τόπους Επι­τρο­πές Ειρή­νης σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα, σημειώ­νο­ντας πως «οι εξε­λί­ξεις απαι­τούν τη μετα­τρο­πή της λαϊ­κής ανη­συ­χί­ας σε οργα­νω­μέ­νη πάλη για να δια­τρα­νώ­σου­με τη θέλη­σή μας κατά των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και των αιτιών που τους προ­κα­λούν, για τον απε­γκλω­βι­σμό της Ελλά­δας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στρα­τιω­τι­κο­ποιεί­ται ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο, αξιο­ποιώ­ντας τη λεγό­με­νη Μόνι­μη Διαρ­θρω­μέ­νη Συνερ­γα­σία (PESCO). Απαι­τεί­ται διαρ­κής πάλη, παίρ­νο­ντας υπό­ψη ότι η αιτία των επι­κίν­δυ­νων εξε­λί­ξε­ων που στοι­χί­ζουν ακρι­βά στους λαούς, είναι το κυνή­γι του καπι­τα­λι­στι­κού κέρ­δους, ο αντα­γω­νι­σμός των μονο­πω­λί­ων για το μοί­ρα­σμα αγο­ρών και σφαι­ρών επιρ­ρο­ής, τον έλεγ­χο πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών».

Πούλ­μαν από συνοι­κί­ες της Αττικής

Για τη μετά­βα­ση των ειρη­νο­δρό­μων στον Τύμ­βο του Μαρα­θώ­να θα ανα­χω­ρή­σουν πούλ­μαν της ΕΕΔΥΕ από την πλα­τεία Κάνιγ­γος στις 6.45 το πρωί, με ώρα προ­σέ­λευ­σης το αργό­τε­ρο μέχρι 6.30 π.μ.Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες και συμ­με­το­χές οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να επι­κοι­νω­νούν με την ΕΕΔΥΕ στα τηλέ­φω­να: 210 3844853, 210 3844854.

Πούλ­μαν επί­σης ξεκι­νούν από διά­φο­ρες συνοι­κί­ες της Αθή­νας και του Πει­ραιά. Συγκε­κρι­μέ­να: Από Ιλιον και Καμα­τε­ρό, 6.45 π.μ. Πετρού­πο­λη δημαρ­χείο, 6.55 π.μ. Ιλιον — ΟΤΕ, 7 π.μ. Αγ. Ανάρ­γυ­ροι — Εκκλη­σία, 7.05 π.μ. Καμα­τε­ρό — «Μελί­να», Από Χαλάν­δρι και Αγ. Παρα­σκευή, 7 π.μ. πλα­τεία Χαλαν­δρί­ου (πάρ­κινγκ), 7.15 π.μ. Αγία Παρα­σκευή — Εκκλη­σία, Από Νέο Ηρά­κλειο, 6.45 π.μ. Ν. Ηρά­κλειο «Τρία Αστέ­ρια», 6.50 π.μ. Νέα Ιωνία — ΟΤΕ, Από Ανα­το­λι­κές Συνοι­κί­ες, 6.40 π.μ. Ηλιού­πο­λη — Γυμνα­στι­κή Ακα­δη­μία, 6.45 π.μ. Υμητ­τός — δημαρ­χείο, 6.45 π.μ. Βύρω­νας — πλα­τεία Ταπη­τουρ­γεί­ου, 6.55 π.μ. Και­σα­ρια­νή — ένα­ντι Εκκλη­σί­ας Αγ. Νικο­λά­ου Και­σα­ρια­νής, 7 π.μ. Ζωγρά­φου — Ούλοφ Πάλ­με, Από Αγιο Δημή­τριο, 6.30 π.μ. δημαρ­χείο Αγί­ου Δημη­τρί­ου, Από Κερα­τσί­νι, 6.30 π.μ. Κερα­τσί­νι — πλα­τεία Λαού, 6.45 π.μ. Νίκαια — Περι­βο­λά­κι, Από Πει­ραιά, 6.45 π.μ. Δημο­τι­κό Θέα­τρο Πει­ραιά, Από Ελευ­σί­να (για τη στά­ση της Αγί­ας Παρα­σκευ­ής), 4 το από­γευ­μα από το δημο­τι­κό πάρ­κινγκ, Από 2ο Δια­μέ­ρι­σμα Αττι­κής, 6.30 π.μ. από Κάρ­που και Βου­λιαγ­μέ­νης (Νέος Κόσμος), 6.40 π.μ. από Φιλο­λά­ου και Μετε­ώ­ρων (Γού­βα), 6.50 π.μ. από Φιλο­λά­ου και Ιφι­κρά­τους (Παγκρά­τι).

afisa eedye 2019

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο