Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου — Νέες αποκαλύψεις: Ο άντρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Απο­κα­λυ­πτι­κή είναι, σύμ­φω­να με όσα είδαν τη δημο­σιό­τη­τα, η έκθε­ση του «Forensic Architecture», ενός ερευ­νη­τι­κού φορέα που συν­δέ­ε­ται με το Πανε­πι­στή­μιο του Λον­δί­νου, για έναν μάρ­τυ­ρα — κλει­δί στην υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας του Ζαχα­ρία (Ζακ) Κωστό­που­λου. Το διε­θνές ερευ­νη­τι­κό κέντρο, ανα­λύ­ο­ντας το δια­θέ­σι­μο οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό, προ­χώ­ρη­σε στη σύντα­ξη μιας έκθε­σης που φωτί­ζει κρί­σι­μα σημεία και δημιουρ­γεί ερω­τή­μα­τα σε σχέ­ση με τον εν λόγω μάρτυρα.

Η έκθε­ση, που στάλ­θη­κε στον ανα­κρι­τή στις 3 Μάρ­τη, εστιά­ζει σε έναν άνδρα που φορά­ει ένα κίτρι­νο t‑shirt, με μια χαρα­κτη­ρι­στι­κή μπλε στά­μπα, ένα ξεβαμ­μέ­νο μπλε τζιν και παπού­τσια με σόλες ανοι­χτού πρά­σι­νου χρώ­μα­τος. Θυμί­ζου­με ότι ο Ζ. Κωστό­που­λος πέθα­νε μετά από άγριο ξυλο­δαρ­μό, που προ­κά­λε­σε πολ­λα­πλά τραύ­μα­τα, με συνέ­πεια ισχαι­μι­κό επει­σό­διο. Μετά το πρώ­το λιν­τσά­ρι­σμά του από τους δύο κατα­στη­μα­τάρ­χες, ακο­λού­θη­σε και δεύ­τε­ρο από τους αστυνομικούς.

Από την αρχή, ανα­δει­κνύ­ε­ται ο περί­ερ­γος ρόλος του συγκε­κρι­μέ­νου ατό­μου, που εμπο­δί­ζει έντο­να και με άνε­ση τον Ζακ Κωστό­που­λο να μπει σ’ ένα αρτο­ποιείο. Στο βίντεο αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα, ο άνδρας με το κίτρι­νο μπλου­ζά­κι φαί­νε­ται καθ’ όλη τη διάρ­κεια του άγριου ξυλο­δαρ­μού του Ζακ από τον κοσμη­μα­το­πώ­λη και τον μεσί­τη. Τον παρα­κο­λου­θεί από κοντά και μιλά­ει στο κινη­τό του…

Στο βίντεο όπου οι αστυ­νο­μι­κοί των ομά­δων ΔΙ.ΑΣ και «Ζήτα» κλο­τσούν και περ­νούν δεμα­τι­κά στα χέρια του αιμό­φυρ­του και τραυ­μα­τι­σμέ­νου Ζακ, ο άνδρας με το κίτρι­νο μπλου­ζά­κι βρί­σκε­ται κοντά στην ομά­δα των αστυ­νο­μι­κών. Είναι ο μονα­δι­κός άνθρω­πος με πολι­τι­κά ρού­χα που βρί­σκε­ται τόσο κοντά στη δια­δι­κα­σία ξυλο­δαρ­μού και χει­ρο­πέ­δη­σης, καθώς οι πολί­τες έχουν απο­μα­κρυν­θεί. Χάρη μάλι­στα στην ευκρί­νεια της ανά­λυ­σης, σε αυτό το σημείο ο άνδρας με το κίτρι­νο μπλου­ζά­κι φαί­νε­ται να κρα­τά­ει στο χέρι του πτυσ­σό­με­νο γκλοπ, σαν αυτά που έχουν οι αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με πως ο ανα­κρι­τής, με αίτη­μά του στην ΕΛ.ΑΣ., ζητού­σε να εντο­πι­στούν τρεις άνδρες που απει­κο­νί­ζο­νταν στο βίντεο — μετα­ξύ των οποί­ων και ο άνδρας με το κίτρι­νο μπλου­ζά­κι. Το αίτη­μα στάλ­θη­κε στις 10 Οκτώ­βρη και η ΕΛ.ΑΣ. απά­ντη­σε μία μόλις μέρα μετά ότι είναι αδύ­να­τον να εντο­πι­στούν, παρά το γεγο­νός ότι δια­θέ­τει όλο το απα­ραί­τη­το υλικό…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο