Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Καυταντζόγλειο Στάδιο ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) για το επόμενο διάστημα. 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 6 Μάη με την πραγματοποίηση του 5ου Αγώνα Δρόμου, αφιερωμένου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 μμ, από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με ενδιάμεση στάση στο Λευκό Πύργο θα ολοκληρωθεί στην κεντρική πύλη του λιμανιού. 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΔΥΕΘ, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που ακολουθεί είναι το εξής:

  • Την Κυριακή 13 Μάη, η καθιερωμένη Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά και με ενδιάμεση στάση στο Γ’ Σώμα Στρατού όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • Την Κυριακή 20 Μάη, στις 11 το πρωί, εκδήλωση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 π.μ., με αυτοκινητοπομπή από το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».
  • Την Τρίτη 22 Μάη, στις 12 μ., κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.
  • Την Κυριακή 3 Ιούνη, στις 11 το πρωί στο Λαγκαδά, εκδήλωση διαμαρτυρίας για το πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη.

5ος Αγώνας Δρόμου της ΕΔΥΕΘ