Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΔΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αύριο Πέμπτη, ενάντια στο νέο έγκλημα στη Μεσόγειο

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη και βυθίστηκε, έχοντας στα αμπάρια του γυναίκες και παιδιά και καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο στις 8 μ.μ,. στο Σύνταγμα. 

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, ιδίως στις γυναίκες και τα παιδιά τους, και καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων, που γεννά τις εκατόμβες νεκρών.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με το επαναλαμβανόμενο έγκλημα των πολέμων και της φτώχειας, τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής΄Ενωσης» αναφέρει και συνεχίζει:

«Παλεύουμε για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, για να γίνουν οι θάλασσές μας από θάλασσες νεκρών, θάλασσες αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων στο άσυλο, στη μετάβαση στις χώρες του προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Οι θάλασσές μας έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών, όσο εντείνεται η καταστολή σε βάρος των ξεριζωμένων με το Νέο Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις λίστες των δήθεν “ασφαλών” χωρών. Είναι αυτή η πολιτική που γεννά τα κυκλώματα των διακινητών, την ασύδοτη δράση τους, τα ταξίδια του τρόμου.

Μετέχουμε μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα στις 20:00.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα – Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!».

Δηλώσεις Δ. Κουτσούμπα για το πολύνεκρο ναυάγιο: «Το σύνθημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας είναι επίκαιρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές

Φωνές κοινωνικής αντίστασης στη λογοτεχνία της Νότιας Αμερικής, της Άννεκε Ιωαννάτου