Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ-ΕΔΥΕΘ: Παρουσίαση της έκδοσης «ΝΑΤΟ και ΕΕ: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, 4ος όροφος, πλ. Κάνιγγος).

«Η έκδοση της ΕΕΔΥΕ μπορεί να συμβάλει για να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, το χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως εργαλείων του κεφαλαίου κατά των λαών, στην αποκάλυψη του ρόλου των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών στη χώρα μας. Να δώσει ώθηση στη δράση του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος», αναφέρει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ στο κάλεσμά της.

«Διανύουμε μια περίοδο που θερμές εστίες καίνε σε όλη την υδρόγειο. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εντείνεται και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών», αναφέρει και σημειώνει:

«Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται. Η κατάσταση στην περιοχή μας, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική».

Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης «Κινηματογράφος Αλέξανδρος» (οδός Εθνικής Αμύνης 1). 

Η έκδοση «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών» είναι διαθέσιμη από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ στην Αθήνα και της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη και από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.