Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ): 76 χρόνια από τη Νάκμπα και το αίτημα για ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του ’67 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Στο μήνυμά της για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα (καταστροφή) της Παλαιστίνης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με τις φωνές εκείνων που απαιτούν να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός για να μπορέσει να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη, ελεύθερη, κυρίαρχη πατρίδα στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Εβδομήντα έξι χρόνια από τη Νάκμπα, την ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μάη από το 1948, τότε που ανακηρύχτηκε επίσημα η ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ χωρίς την ταυτόχρονη ανακήρυξη ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης, οπότε και ξεκίνησαν οι διώξεις του Παλαιστινιακού λαού από πλευράς του Ισραήλ.

Η νέα βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με το πρόσχημα της απάντησης στη Χαμάς και της “αυτοάμυνας”, δίνει στην τραγική αυτή επέτειο μια νέα διάσταση, φέρνει αυτή την καταστροφή στο προσκήνιο, την κάνει πιο ορατή από ποτέ άλλοτε. Κάνει καθαρό, ακόμα και στους πιο δύσπιστους, τι αντιπροσωπεύει το κράτος του Ισραήλ: Τη βαρβαρότητα, την επιθετικότητα, τον επεκτατισμό, την καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος.

Όλα με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, που υποκριτικά “απειλούν” το Ισραήλ για εμπάργκο στις αποστολές όπλων, ενώ εξακολουθούν να το προμηθεύουν με στρατιωτικό υλικό. Αλλά και χάρη στη στάση που κρατάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, που ενώ μιλάει για “ευρωπαϊκά ιδεώδη” και δηλώνει την εναντίωσή της σ’ αυτό τον πόλεμο, στην πραγματικότητα δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μπει ένα τέλος στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, δεν βάζει βέτο, καταψηφίζει κάθε πρόταση που αποβλέπει σε οποιαδήποτε ουσιαστική λύση.

Η ελληνική κυβέρνηση από τη μεριά της θεωρεί ότι “στρατηγικός” της εταίρος είναι το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, τα συμφέροντα του οποίου βαραίνουν περισσότερο από τις ζωές των Παλαιστινίων. Παρά την παγκόσμια εκφρασμένη αντίθεση στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει το δικαίωμά του στην “αυτοάμυνα”, δικαιολογώντας έτσι την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εποικισμούς και την πολιτική που οδηγεί στις εκατόμβες θυμάτων, τραυματιών, εκτοπισμένων, απελπισμένων ανθρώπων που ψάχνουν για ένα καταφύγιο.

Αντίθετα, οι λαοί όλου του κόσμου δεν πέφτουν στην παγίδα της προπαγάνδας των κυβερνήσεών τους, δεν πτοούνται από τις απειλές, δεν σκιάζονται από τις επιθέσεις εναντίον τους. Δηλώνουν με αποφασιστικότητα ότι στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, φωνάζουν ότι ο λαός αυτός είναι που πρέπει να δικαιωθεί και όχι τα ισραηλινά μονοπώλια, απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο κατάφωρα άδικος πόλεμος.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τις φωνές εκείνων που απαιτούν να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός για να μπορέσει να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη, ελεύθερη, κυρίαρχη πατρίδα στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων για τις ολονύχτιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης, που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Μάη.

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά,
με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter