Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικροτεί τις ενέργειες του Ρουβίκωνα ο φασίστας Πλεύρης

«Εγώ συμφωνώ με ότι κάνει ο Ρουβίκωνας» δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι ΑΡΤ ο γνωστός φασίστας και ιδρυτής του κόμματος της 4ης Αυγούστου Κωνσταντίνος Πλεύρης. Ερωτηθείς για το αν επικροτεί την πρόσφατη επίθεση της αναρχικής οργάνωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Πλεύρης σημείωσε ότι συμφωνεί με όλες τις ενέργειες του Ρουβίκωνα, φέρνοντας μάλιστα ως… παράδειγμα ότι η εν λόγω ομάδα «χτυπάει εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια».

Ο ακροδεξιός δικηγόρος, γνωστός για τις φιλοναζιστικές-ρατσιστικές του απόψεις, έπλεξε το εγκώμιο του Ρουβίκωνα προσθέτοντας μάλιστα ότι όταν τα μέλη της οργάνωσης είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής έπρεπε να είχαν… προχωρήσει, μπουκάροντας μέσα στο κτίριο. Στην ίδια εκπομπή, ο Πλεύρης συνεχάρη το Ρουβίκωνα για την πρόσφατη εισβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας («εύγε τους, εύγε τους»), ενώ επικρότησε και τον προ ημερών βανδαλισμό συμβολαιογραφικού γραφείου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα «συγχαρίκια» ενός δεδηλωμένου φασίστα, υμνητή των Μεταξά-Χίτλερ και συνεργάτη της Χούντας, στον «επαναστατικό ακτιβισμό» του Ρουβίκωνα πρέπει, αν μη τι άλλο, να προβληματίσουν όσους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις και πρακτικές που ουδεμία σχέση έχουν με την οργανωμένη πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. 

Νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφικό γραφείο – Πολλά ερωτηματικά για τους σκοπούς της ενέργειας