Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτομή ψεύδους, προσβολής και κοροϊδίας

«Eίχε συμφωνηθεί το όριο του 18% της περικοπής να υπολογίζεται στο σύνολο της σύνταξης, εκτιμούμε ότι είναι αχρείαστο το μέτρο. Θα συνεχίσουμε να δούμε τα περιθώρια που θα έχουμε μετά την έξοδο από πρόγραμμα θα εξετάσουμε τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης για τις συντάξεις» είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου λίγες μόνο ώρες  μετά τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του επικαιροποιημένου μνημονίου, το οποίο προβλέπει περικοπές στις συντάξεις, στο αφορολόγητο μισθωτών, αγροτών και συνταξιούχων, αλλά και στο ΕΚΑΣ.

Οδηγούν τους συνταξιούχους στο βιολογικό θάνατο, όμως απτόητοι προσβάλλουν τη νοημοσύνη και προκαλούν με την κοροϊδία τους προκειμένου να κατευνάσουν την οργή των συνταξιούχων.

Το έχει ξεκαθαρίσει πριν μέρες ο υπουργός Οικονομικών πως δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε και για εξάμηνη παράταση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Το έκλεισε οριστικά το θέμα το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο προβλέπει και τη δέσμευση για διαρκή εφαρμογή των συμφωνημένων για πολλά χρόνια.

Ειδικότερα όσον αφορά τις συντάξεις προβλέπει:

Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις θα ισχύσει από την 1.1.2019, όπως προβλέπεται από δύο (2) νόμους ήδη, που ψηφίστηκαν πέρυσι και πρόπερσι: τον ν.4387 (νόμος Κατρούγκαλου) τον Μάιο του 2016, αλλά και τον ν.4472 (νόμος Αχτσιόγλου) τον Μάιο του 2017. «Η περικοπή θα αποφέρει καθαρή εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ ετησίως) το 2019-2022» γράφει το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Ενώ σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ:
από τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή 1 ½ χρόνο μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων καταργείται οριστικά, όπως έχει ήδη ψηφιστεί και ισχύει από το 2015.
Παράλληλα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου από την οποία θα πληγούν και οι συνταξιούχοι.
Τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη διακινούν μια εξίσου θανατηφόρα προπαγάνδα. Λένε: «Περιμένετε να δούμε αν θα υπάρχουν μειώσεις». Ή -το εξίσου- ανέντιμο: «Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς θα υπολογίζεται όχι στο ποσό της σύνταξης αλλά στο ποσό της προσωπικής διαφοράς». Και το συμπέρασμα αυτής της προπαγάνδας είναι: «Άρα οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι μικρότερες από 18% και από όσα γράφονται για τις περικοπές». Λες και οι σημερινοί συνταξιούχοι πλήρωσαν εισφορές με μεζούρα, σαν κι αυτή που κρατάνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δανειστές για να βγάλουν απ’ το τομάρι των συνταξιούχων, εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών τη λωρίδα με τη δόση για την εξόφληση των δανεικών. Ο χτεσινός ασφαλισμένος -και σημερινός συνταξιούχους- πλήρωσε με βάση τους δικούς τους νόμους τις υποχρεώσεις του. Αυτά τα πληρωμένα χτες διεκδικούν σήμερα στο ακέραιο Ν’ αφήσουν τις εξυπνάδες για το δήθεν «μικρότερο κακό». Το μικρό κακό κακοφορμίζει και οδηγεί στο θάνατο.
ΥΓ: Τις δηλώσεις η κ. Αχτσιόγλου έκανε στην επανεμφανισθείσα με όντως εντελώς άλλη …διάσταση, εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ…
Ατέχνως