Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτυχημένη έκθεση και ποιητική παρουσίαση του Κώστα Ευαγγελάτου _Φωτο

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση προσωπικοτήτων της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης “Θάλασσα… Αγάπη μου” καθώς και η ποιητική παρουσίαση του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου στα πλαίσια του 3ήμερου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης που  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην Αθήνα.

 

Τιμητικές προσφωνήσεις για τον τιμώμενο έγιναν από τον Πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ. Νίκο Αγγελή και την κ. Αργυρούλα Pappas- Τσιώτα, εικαστικό-εκπαιδευτικό, διοργανώτρια της έκθεσης και της εκδήλωσης. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην διαχρονική και παραγωγική, διεθνή πορεία του Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), μέλος ΔΣ της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ), του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και άλλων πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος διάβασε για πρώτη φορά χαρακτηριστικά ποιήματα του από την νέα ποιητική συλλογή του “Εγκόλπια Ιάματα” (2016-2024), που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ατέχνως.

Στο πιάνο ερμήνευσε τα έργα του “Θαλασσινές εικόνες”, “Ηλιαχτίδες”, “Νοσταλγία” και “Μετά τη βροχή” ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης, λογοτέχνης Γιώργος Μαρινάκης, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), εντυπωσιάζοντας τους φιλότεχνους με την εκφραστική του δεξιοτεχνία.

Μετά την ολοκλήρωση της ποιητικής παρουσίασης ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης και τους πολλούς παριστάμενους. Ευχαρίστησε επίσης τον ανθοδέτη Κώστα Ιωαννίδη, την σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιωσηφίνα Σάρρου και τον Ντάνυ Μαρτζώκα, συνεργάτη του στο Art Studio Est, στο Αρχείο Fototanism και την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη για την διακόσμηση, τις καλλιτεχνικές προσφορές, την φωτογράφηση και το στήσιμο της έκθεσης.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter