Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργαζόμενοι PDS: Συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία για ανάκληση απολύσεων και για ΣΣΕ με αυξήσεις

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην PD Solutions (θυγατρική της Πειραιώς, τηλεφωνικό κέντρο για όλη την Ελλάδα). Η σημερινή απεργία πραγματοποιείται με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή και στο κτίριο της Καλλιθέας και στο κτίριο της Ομόνοιας καθώς και των εργαζόμενων που απασχολούνται με καθεστώς τηλεργασίας.

Το πρωί, εργαζόμενοι της pds μαζί με φορείς της Καλλιθέας, πραγματοποίησαν εξόρμηση στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στα καταστήματα και στις γειτονιές της Καλλιθέας, προκειμένου να κάνουν γνωστά τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Ανάλογη εξόρμηση από τους εργαζόμενους της pds έγινε και το πρωί του Σαββάτου στον σταθμό του ΗΣΑΠ και στα γύρω καταστήματα και γειτονιές.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους προκειμένου να ανακληθούν από την εργοδοσία οι απολύσεις δέκα εργαζομένων. Ενόψει της υπογραφής της επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις προβάλλουν το αίτημα «έξω τα δουλεμπορικά», όλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αυξήσεις για όλους. Υπενθυμίζεται ότι στη PDS απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι, με το 80-90% να «ενοικιάζονται» από άλλες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας στο κτίριο της Καλλιθέας, θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ στις 10 π.μ. της Τρίτης εκδικάζεται η δεύτερη αγωγή που έχει καταθέσει η εργοδοσία κατά του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, ζητώντας αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε μέρα που οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι σημερινή απεργία αποφασίστηκε ομόφωνα στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της pds το απόγευμα της Πέμπτης στο κτίριο της Καλλιθέας.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας