Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβούλιο: Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη στην συζήτηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου

Στη συζήτηση με τον Μ. Τσαβούσογλου, υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο είναι επικίνδυνη. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας και Κίνας συναντιέται με τον ανταγωνισμό των κυρίαρχων τάξεων κρατών της περιοχής, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη, η συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, το απαράδεκτο τουρκολυβικό σύμφωνο, η αμφισβήτηση των συνόρων σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ και οι έρευνες του “Oruc Reis” σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δείχνουν κλιμάκωση της επιθετικότητας του τουρκικού κράτους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θέτει το ζήτημα της μη αλλαγής των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Πώς τοποθετείται ο κ. Τσαβούσογλου για τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, όπως και για τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας που προβλέπει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών, όπως οι ηπειρωτικές ακτές, σε αντίθεση με τους χάρτες που παρουσίασε;

Πώς τοποθετείται για το επικίνδυνο για τους λαούς σχέδιο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου, που προωθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για τα δικά τους συμφέροντα;».