Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Ξανά πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος με 8,65 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου! (ΦΩΤΟ+video)

Με μία εκπληκτική _για πολλοστή φορά εμφάνιση, ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε για μία ακόμη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη, αποδεικνύοντας ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του αγωνίσματος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια!

Μόλις στην πρώτη του προσπάθεια, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, έκανε άλμα στα 8 μέτρα και 42 εκατοστά δείχνοντας τις «άγριες διαθέσεις» του. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Θέλοντας να «απαντήσει» στον ταλαντούχο 19χρονο Ιταλό Ματία Φουρλάνι, που -επίσης στο πρώτο του άλμα- πήδηξε στα 8,38 μ. ο Έλληνας αθλητής στην τρίτη του προσπάθεια «πέταξε» στα 8,49 μ., ενώ στη συνέχεια με 8,45 μ. επιβεβαίωσε ότι ήταν σε εκπληκτική φόρμα.

Έχοντας πλέον ως μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του, ο Τεντόγλου «προσγειώθηκε» στην πέμπτη αλλά και την έκτη του προσπάθεια στα 8,65 μ., καταρρίπτοντας το προσωπικό του ρεκόρ αλλά και το ρεκόρ αγώνων, που μέχρι σήμερα ήταν στα 8,52 μ. και πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Με το άλμα αυτό, ο «ιπτάμενος» Τεντόγλου πήρε την πρώτη θέση και πρόσθεσε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου μετά από αυτά που κατέκτησε το 2018 στο Βερολίνο και το 2022 στο Μόναχο. Έτσι έδειξε και ότι είναι έτοιμος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Να σημειωθεί ότι το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Ματίας Φουρλάνι με το 8,38 μ. ενώ το χάλκινο πήρε ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ με 8 μέτρα και 31 εκατοστά.

Με ένα μόλις άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό!

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter