Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζήτημα ωρών ο ανασχηματισμός, με «γαλάζιους» κόκκους και «πράσινες» εφεδρείες»

Ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και οι διεργασίες συζητήσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία είναι έντονες. Τόσο προς το χώρο της «Δεξιάς» όσο και της «οσιαλδημοκρατίας».

Συνάντηση Καμμένου – Παπακώστα έγινε το μεσημέρι που ουσιαστικά , εκτός από τη συνεργασία του φορέα της με τους ΑΝΕΛ, σηματοδοτεί και συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Η Κατερίνα Παπακώστα, στις δηλώσεις της μετά τη συνάντησή τoυς δε θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει το ενδεχόμενο ανάληψης κάποιου υπουργείου.

Ταυτόχρονα, έντονα ακούγονται τις τελευταίες ώρες και τα ονόματα των Κωνσταντίνου Μίχαλου (για το υπουργείο Εμπορείου), Ευάγγελου Αντώναρου, με τη συμμετοχή του δεύτερου να θεωρείται πιο δύσκολη (όχι γιατί ο ίδιος δε θα το ήθελε).

Ζητούμενο του ανασχηματισμού είναι η δημιουργία ενός σοσιαλδημοκρατικού αντιδεξιού μετώπου έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Πολλές οι σχετικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα όπως και τα ονόματα με …άρωμα ΠΑΣΟΚ που έχουν ακουστεί. Πρόσωπα όπως οι  Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, η Λούκα Κατσέλη και ο Γιάννης Ραγκούσης. Δοκιμασμένοι όλοι τους στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών

Ένα στοιχείο προβάλλουν ιδιαίτερα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι το ηλικιακό κριτήριο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τον Αλ. Τσίπρα να σκέφτεται την υπουργοποίηση «πολλών 40άρηδων» (Ζαχαριάδη  Σβίγκου, Νοτοπούλου, Στάϊκου, Μπουρνούς, Χαρίτση και Ορέστη Σχοινά.).

Όπως και να έχει, όποιοι και να έρθουν σε αντικατάσταση των προηγούμενων, ο ανασχηματισμός θα είναι τμήμα αυτής της συστηματικής εκστρατείας που κάνει το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας «νέας εποχής» πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οσο για το κριτήριο της ηλικίας, οι σημερινοί «40άρηδες» της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο τσάκισμα του λαού, με πρώτο απ’ όλους τον πρωθυπουργό.