Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες έπειτα από επίθεση πίτμπουλ στο Τέξας

Ένας άντρας 81 ετών σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Παρασκευή έπειτα από επίθεση σκύλων ράτσας πίτμπουλ σε γειτονιά του Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο αντίκρυσαν ενα ανατριχιαστικό θέαμα με το πίτμπουλ να σέρνει τον ηλικιωμένο που ήταν γεμάτος αίματα.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής χαρακτήρισε τη σκηνή «φρικιαστική», σημειώνοντας ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκε να χτυπήσουν πολλά πίτμπουλ με «τσεκούρια και πασσάλους» μόνο για να φτάσουν στο θύμα.

Ο άτυχος 81χρονος συνοδεύονταν από μια γυναίκα η οποία τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ζευγάρι επισκεπτόταν συγγενείς και είχε μόλις βγει από όχημα του, όταν τουλάχιστον δύο από πίτμπουλ παραβίασαν μια πύλη στην ιδιωτική κατοικία όπου βρίσκονταν και επιτέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ενας πυροσβέστης δέχτηκε δάγκωμα στο πόδι, και ένας τέταρτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δάγκωμα στο χέρι.

Ο Σάνον Σιμς, διευθυντής του San Antonio Animal Care Services, είπε ότι τρία σκυλιά ράτσας «Staffordshire Terrier» κατασχέθηκαν από τον έλεγχο των ζώων, ενώ οι ιδιοκτήτες τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον Σίμς, τα ίδια σκυλιά είχαν εμπλακεί το 2021 σε παρόμοιο περιστατικό, για το οποίο κατασχέθηκαν για λίγο, αλλά τελικά επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα