Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Αντζελίνα Τζολί θα ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας σε νέα χολιγουντιανή παραγωγή

Την θρυλική Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας θα υποδυθεί η Αντζελίνα Τζολί σε μια νέα βιογραφική ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Χιλιανός Πάμπλο Λερέν.

Η ταινία αναμένεται να επικεντρωθεί στα τελευταία χρόνια της Κάλλας στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970.

Το σενάριο υπογράφει ο δημιουργός της σειράς «Peaky Blinders» και του «Spencer», Στίβεν Νάιτ.

Σε δήλωσή της, η βραβευμένη με Όσκαρ Τζολί σημείωσε μεταξύ άλλων: «Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη που έχω να παρουσιάσω τη ζωή και την κληρονομιά της. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Πάμπλο είναι ένας σκηνοθέτης που θαύμαζα εδώ και καιρό. Το να σου δοθεί η ευκαιρία να πεις περισσότερα για την ιστορία της Μαρίας Κάλλας μαζί του, σε σενάριο του Στίβεν Νάιτ, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Γεννημένη το 1923 στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς, η Μαρία Καλογεροπούλου (Κάλλας) υπήρξε, κατά γενική ομολογία, η κορυφαία υψίφωνος του 20ου αιώνα. Πέραν των σπουδαίων καλλιτεχνικών της δυνατοτήτων, η Κάλλας απασχόλησε τον διεθνή Τύπο με την προσωπική της ζωή, ιδιαίτερα εξαιτίας της σχέσης της με τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Τα τελευταία της χρόνια τα πέρασε μόνη και απομονωμένη από τους περισσότερους φίλους της στο Παρίσι. Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο διαμέρισμά της στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 σε ηλικία 53 ετών.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα