Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Αττική στο χιόνι θαμμένη, οι «άριστοι» ποζάρουν ευτυχισμένοι…

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα των «άριστων» της κυβέρνησης είναι ότι είναι προκλητικά ξεδιάντροποι. Και ξεδιάντροπα προκλητικοί.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, υπουργών της κυβέρνησης (Καραμανλής, Χρ. Στυλιανίδης, κλπ) και βουλευτών της ΝΔ (Κ. Παπακώστα), δεν έμεινε καμία αμφιβολία για το πως αντιμετωπίζουν τον λαό οι «άριστες»… μαρίες αντουανέτες της αστικής πολιτικής.

Την στιγμή λοιπόν που χιλιάδες οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και άλλους δρόμους της Αθήνας, την ίδια στιγμή που ολόκληρες οικογένειες παραμένουν χωρίς ρεύμα, την ίδια ακριβώς στιγμή που πλήθος κόσμου βιώνει στο πετσί του τι σημαίνει «επιτελικό κράτος», ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος ποζάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνετος κι’ ωραίος, με φόντο το χιόνι.

Αραγμένος σε μια πολυθρόνα στην αυλή του σπιτιού του, ο κ. Κουμουτσάκος – που κάποιοι τον ψήφισαν για να εκλεγεί βουλευτής – απολαμβάνει αυτάρεσκα την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου. Άνετος, ωραίος κι’ «άριστος». Σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Εις υγείαν των κορόϊδων…

Υ.Γ: Μόλις αντιλήφθηκε το «κράξιμο», ο βουλευτής της ΝΔ φρόντισε να αποσύρει τη φωτό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου