Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η νέα φίλη του Τσίπρα και οι παλιές πρακτικές

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Στην Ελλάδα έχουμε αδέσποτα ζώα,  αδέσποτους ζωόφιλους που «προμηθεύονται» μια γάτα ή σκύλο προκειμένου να διασφαλίσουν ένα ακόμη «παράσημο» της κοινωνικής τους προβολής ή και αποδοχή, έχουμε και αδέσποτους ζωόφιλους πολιτικούς, που με περισσή ευκολία ανταλλάσσουν χειραψία με πολίτες, χαϊδεύουν χαριτωμένα ζώα στο δρόμο ή φωτογραφίζονται και ποστάρουν φωτογραφίες με ανθρώπους και ζώα (Με την εκλογή τους ΜΑΤ και χημικά κρατάνε το πόπολο μακριά, και ο ένας αντιλαϊκό νόμος διαδέχεται τον άλλο).

Προς άγραν ψήφων (και καθ’ υπόδειξιν διαφημιστών; – επειδή τίποτα δε γίνεται τυχαία την προεκλογική περίοδο, και οι φιλόζωοι πολλοί) ο πρωθυπουργός ποστάρει στο instagram το Poodle red («Η νέα μου φίλη», όπως διευκρινίζει), το οποίο του το χάρισαν (;) ή το αγόρασε (;).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η νέα μου φίλη 🐶

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

Το κουτάβι, σε ένα τρυφερό στιγμιότυπο και μια φιλοζωική ατάκα του Αλέξη Τσίπρα γα να σβήσει από τη μνήμη των φιλόζωων:

  1. Το φοροεισπρακτικό νόμο Τσιρώνη τον οποίο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναγκάστηκε να αποσύρει.
  2. Την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει το άρθρο στο Σύνταγμα για την προστασία των ζώων (μόνο το ΚΚΕ το ψήφισε)
  3. Το «θάψιμο» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ (προ 2015) για τα δικαιώματα των ζώων, θέσεις που του έδωσαν ακροατήριο και ψήφους από ανθρώπους με ευαισθησία και ανησυχία στο θέμα των δικαιωμάτων των ζώων.

Μέγα ζήτημα για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα, αν (το πιθανότερο) ο πρωθυπουργός αγόρασε το Poodle red (κοστίζει 500-700 ευρώ), μια πράξη που ενισχύει όλα τα παράνομα εκτροφεία της χώρας που αναπαράγουν σε άθλιες συνθήκες ρατσάτα ζώα μέχρι να πεθάνουν από τις γέννες.

Σε μια χώρα που έχει (με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς) 3.000.000 αδέσποτα ζώα, η αγορά ζώων είναι μια πράξη εχθρική προς τα ίδια τα ζώα και επίδειξη αδιαφορίας στις θέσεις του φιλοζωικού κινήματος.

Όμως δε μας προκαλεί καμία εντύπωση. Ο πρωθυπουργός ούτε φιλόζωος είναι ούτε φιλάνθρωπος. Με τόσους νόμου που ψήφισε, διαμόρφωσε συνθήκες σκληρής, απάνθρωπης ζωή για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.