Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η προστασία και τα δικαιώματα των ζώων – Τα ζώα συντροφιάς»

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε όλοι τα ζώα, οφείλουμε όμως να τα σεβόμαστε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζώα στις μέρες μας είναι θύματα της αδιαφορίας της πολιτείας και της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους (οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τους υπεύθυνους κηδεμόνες), της αδέσποτης απανθρωπιάς, της βίας και των προτύπων, γέννημα όλα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος στο οποίο ζούμε.

Αν θα μπορούσε να ακουστεί η κραυγή αγωνίας των ζώων που κακοποιούνται βάναυσα, που ζητούν αυτό δικαιούνται, Θα άλλαζε η κατάσταση άραγε; Θα γινόμασταν πιο ευαίσθητοι και θα συμμεριζόμασταν το δικαίωμά τους στην ζωή και την αξιοπρέπεια;

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος; Τι πρέπει να γίνει άμεσα;

Ζητήματα που θα συζητήσουμε και ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Η προστασία και τα δικαιώματα των ζώων – Τα ζώα συντροφιάς», που συνδιοργανώνουμε το ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με καλεσμένο τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο ο οποίος θα κάνει παρέμβαση όπως και η Φαίη Λιάρα, εκπαιδευτικός, συνεργάτιδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Θα είναι μια συνάντηση αλληλοενημέρωσης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, σε έναν ωραίο χώρο, στον Πολυχώρο Τέχνης Πύλη 82 Multispace (Κεραμεικού 82 – Αθήνα), στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πουν την άποψή τους και να θέσουν ερωτήματα.