Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Τρεις κι’ ο κούκος στην φασιστοσύναξη του μορφώματος Κασιδιάρη

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν… κουρεμένοι. Ο λόγος για τα φασιστοειδή του μορφώματος («Έλληνες») του καταδικασμένου εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη που διατυμπάνιζαν εδώ και μέρες την συγκέντρωσή τους στην Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. 

Οι φασίστες τελικά συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου με τις σημαίες να είναι περισσότερες από τους παριστάμενους και αργότερα έκαναν μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης, πάντα απλωμένοι για να φαίνονται… εκατοντάδες.

Σαν γνήσιοι γκεμπελίσκοι, τα ορφανά της εγκληματικής Χρυσής Αυγής παρουσιάζουν στο διαδίκτυο την φασιστοσύναξή τους ως… «σεισμό» και «συγκλονιστική παρουσία κόσμου». Γελάνε μέχρι και οι σβάστικες που έχουν για τατουάζ.

Η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, που κάθε άνθρωπος που βρέθηκε χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γνωρίζει, είναι πως η μοναδική αντίθεση στο επαίσχυντο πανηγυράκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν το μεγάλο ποτάμι διαδηλωτών που συμμετείχε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των εργατικών συνδικάτων. Μια τεράστια και επιτυχημένη διαδήλωση που όταν η κεφαλή της βρισκόταν στο Συντριβάνι, η ουρά των μπλοκ ήταν ακόμη στη ΧΑΝΘ.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα