Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 🚩 Ο λαός της πόλης θα δώσει συνέχεια στην ίδια αταλάντευτη πορεία

«Συνεχίζουμε! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού και συνεχίζουμε στο δρόμο της πάλης και της ελπίδας!», ήταν το μήνυμα που διατρανώθηκε στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή, το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία που φέρει το όνομα του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.Καισαριανής Συγκεντρωση 24 05 2019Η παρουσία των εκατοντάδων Καισαριανιωτών κάθε ηλικίας έστειλε δυνατό μήνυμα, γέμισε όλους μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία, πείσμα ως την τελευταία ώρα της μάχης, για να συνεχίσει η Καισαριανή των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων να έχει δημοτική αρχή που θα παλεύει για το δίκιο του λαού, που θα μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, για να συνεχίσει στο δρόμο των κομμουνιστών δημάρχων, του Λ. Μανωλίδη, του Π. Μακρή, του Γ. Κατημερτζή, ο οποίος έδωσε και το «παρών» στην εκδήλωση και ως εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

  • Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι Λουίζα Ράζου, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός εα. και υποψήφιος ευρωβουλευτής.
  • Η συγκέντρωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες που μένουν στην Καισαριανή και στηρίζουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τραγούδησαν οι Ροδάνθη Κασκαφέτου και Κώστας Τριανταφυλλίδης, έπαιξαν οι μουσικοί Κώστας Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Μουτσάτσος και Πάνος Τσίτσικας.
  • Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ο οποίος υπογράμμισε: «Καθένας κομμουνιστής δήμαρχος, περιφερειάρχης, σύμβουλος, ευρωβουλευτής εκεί θα καταθέσει την ψήφο του λαού μας: Στο να τσακίζεται η αντιλαϊκή αλυσίδα που ξεκινά από τις Βρυξέλλες και καταλήγει σε κάθε δήμο και Περιφέρεια πιο αποτελεσματικά, σε κάθε κρίκο! Το σύστημα τη μετράει την ψήφο στο ΚΚΕ και στη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Κάνει αγώνα για να μην εκφραστεί η ισχυροποίησή μας. Όμως ο λαός και η νεολαία της Καισαριανής έχουν από πρώτο χέρι εμπειρία. Και σε εκείνους που ακόμη το σκέφτονται τους λέμε: Ψηφίστε με το μυαλό σας, αλλά ψηφίστε και με την καρδιά σας. Γιατί βαθιά μέσα σας ξέρετε: “Καταλαβαινόμαστε τώρα. Δε χρειάζονται περισσότερα”».
  • Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα η Άννα Βασιλάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική, η οποία τόνισε ότι πλέον ο λαός της Αττικής έχει πείρα, έχει βιώσει τα αποτελέσματα τόσο της κυβερνητικής πολιτικής όσο και της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό: «Επιλέγουμε και με την ψήφο μας να συμπορευτούμε με αυτούς που συγκρούονται στην πράξη με την αντιλαϊκή πολιτική, που αγωνίζονται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, που δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός

Μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα ανέβηκε στο βήμα ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος επισήμανε ότι τα πέντε αυτά χρόνια στη διοίκηση του δήμου «δεν ακολουθήσαμε μια εύκολη πορεία. Επιλέξαμε να βρεθούμε στην “άλλη όχθη” από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί. Αυτή η πορεία δεν ήταν μοναχική, δεν ήταν πορεία μόνο της δημοτικής αρχής. Ήταν πορεία όλου του καισαριανιώτικου λαού, των συλλογικών του φορέων, των εργαζομένων του δήμου. Αυτή η συνάντηση έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες σε οπισθοχώρηση από αρχικές επιλογές».

  • Αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που πήρε η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια και στον αντίκτυπο που είχαν αυτές στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. «Αυτήν την εμπειρία πρέπει ο λαός της πόλης μας να την κάνει κριτήριο μπροστά στην κάλπη, να την ενισχύσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλ. Σταμέλος, θυμίζοντας πως τις κατακτήσεις αυτές η αγωνιστική δημοτική αρχή τις πέτυχε «έχοντας απέναντί μας, από την πρώτη στιγμή, τα αποτελέσματα χρόνων εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής σε δήμους και Περιφέρειες, που συνεχίστηκε ακάθεκτη και μάλιστα εκσυγχρονίστηκε τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Ακόμα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις βασικές προτεραιότητες και στόχους της επόμενης τετραετίας.
  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας: «Λίγες ώρες μονάχα απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή. Λίγες ώρες, αλλά άπειρα τα επιχειρήματα για να υπερασπίσει ο λαός της πόλης μας όσα μαζί καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Για να δώσει συνέχεια στην ίδια αταλάντευτη πορεία, διασφαλίζοντάς την από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
  • Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων.
  • Με πιο πολλούς ακόμα δημάρχους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, με ακόμα περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους»
  • Στο τέλος της συγκέντρωσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέβηκαν στην εξέδρα μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Ψηφοδέλτιο ΛΣ Καισαριανής 201624.05.2019 – Ομιλία Ηλία Σταμέλου στην Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση στην πλατεία Καισαριανής – Πλατεία Παναγιώτη Μακρή

Φίλοι και ΦίλεςΚαισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες

Συνεχίζουμε! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού και συνεχίζουμε στο δρόμο της πάλης και της ελπίδας!

Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση, μας γεμίζει χαμόγελα, αποφασιστικότητα, σιγουριά για τις δυνατότητες που υπάρχουν να καταγραφεί μια μεγάλη νίκη του λαού στις κάλπες της Κυριακής.

Είναι η συνέχεια της μεγάλης αποδοχής του κόσμου στις καθημερινές μας περιοδείες, στις πολύ μαζικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές, στις συναντήσεις με μέλη των ΚΑΠΗ, με εργαζόμενους, γυναίκες, γονείς και νεολαίους.

Απόψε εδώ, στην πλατεία που φέρει πλέον το όνομα του δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, συναντιέται η γενιά της πόλης μας που μεγάλωσε με τη ζωντανή μνήμη της εποποιίας της εθνικής αντίστασης, που πάλεψε σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο η Καισαριανή. Συναντιέται με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους των κοινωνικών αγώνων που ακολούθησαν, … με εκείνους που έδωσαν τις δικές τους μάχες τα χρόνια που προηγήθηκαν για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, να υπερασπίσουμε κατακτήσεις και δικαιώματα από τη λαίλαπα των μνημονίων. Συναντιούνται με τους νεότερους που παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη της πάλης, για ένα μέλλον πιο φωτεινό.

Άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα στο Μανωλίδη, στο Μακρή, τον Κατημερτζή, που εμπιστεύτηκαν σε αυτούς τους αγώνες και τις αγωνίες τους, με όσους βρήκαν στήριγμα αυτά τα χρόνια στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο.

Άνθρωποι που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλαμε στη διοίκηση του Δήμου για τα μικρά και τα μεγάλα τους προβλήματα, που βλέπουν με σεβασμό τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και των κομμουνιστών.

Η σημερινή μας συγκέντρωση δίνει μήνυμα ότι η Καισαριανή θα συνεχίσει την ηρωική της παράδοση. Θα συνεχίσει να έχει δημοτική αρχή που θα παλεύει για το δίκιο του λαού, θα μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Απόψε από δω, απευθύνουμε κάλεσμα στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους ανέργους, στους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, σε όσους ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει αλλά το σκέφτονται, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής.

Αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική, έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές. Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

post

Φίλοι και Φίλες

Τα 5 αυτά χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής, δεν ακολουθήσαμε μια εύκολη πορεία. Επιλέξαμε να βρεθούμε στην «άλλη όχθη» από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί.

Αυτή η πορεία δεν ήταν μοναχική, δεν ήταν πορεία μόνο της Δημοτικής Αρχής. Ήταν πορεία όλου του Καισαριανιώτικου λαού, των συλλογικών του φορέων, των εργαζόμενων του Δήμου.

Αυτή η συνάντηση έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες σε οπισθοχώρηση από αρχικές επιλογές.

Τα πέντε αυτά χρόνια, όπως είχαμε εξαρχής δεσμευτεί:

  • Βρεθήκαμε με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης μας, τους συλλόγους και την Ένωση, στις διεκδικήσεις και την πάλη για μόρφωση, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, που εξασφάλισε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, την χρηματοδότηση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτήρια της Καισαριανής.
  • Πορευτήκαμε μαζί με τους ανέργους στη μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα την Άνοιξη του 2016 διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ανακούφισης.
  • Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις και τη πάλη του εργατικού κινήματος, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθήθηκαν, στο διαρκές μνημόνιο, στη φοροληστεία, στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.
  • Στηρίξαμε με όλες μας στις δυνάμεις τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων του Δήμου για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς και για προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους με τους συμβασιούχους απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Ιεραρχήσαμε υψηλά το ζήτημα της προστασίας του Υμηττού και του δασικού του οικοσυστήματος. Στηρίξαμε τη λαϊκή συμμετοχή και τη δράση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου, απέναντι στα φανερά και αθέατα συμφέροντα που βάζουν στο μάτι τον φυσικό μας πλούτο και την κυβερνητική αδιαφορία.
  • Στηρίξαμε με συνέπεια το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή μας, που γενούν τη σύγχρονη προσφυγιά. Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ακέραια την ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Βρεθήκαμε μαζί με το λαό της πόλης μας που για δεκαετίες έδωσε μάχη για να κατοχυρώσει στην πράξη τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του ιερού χώρου του Σκοπευτηρίου και ολοκληρώσαμε αυτόν τον αγώνα. Πλέον η Σκοπευτική Εταιρεία αποτελεί παρελθόν και το πάρκο του Σκοπευτηρίου έχει αποδοθεί οριστικά στο λαό και τις ανάγκες του.
  • Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν ήμασταν παρατηρητές.
  • Δεν είπαμε ότι η υπεράσπιση όλων των παραπάνω δεν είναι στην αρμοδιότητά μας.
  • Ότι εμείς είμαστε τάχα μόνο για τα τοπικά προβλήματα και ότι δεν έχουμε θέση να ασχολούμαστε με τα γενικά, όπως μας εγκαλούσαν όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και τώρα μπροστά στις εκλογές, διάφοροι άσπονδοι φίλοι του λαού.
  • Ό, τι αφορά τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων μας αφορά.
  • Με αυτήν την αρχή πορευτήκαμε κι εμείς και οι άλλοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, την Ικαρία.
  • Αυτή η αρχή είναι που έκανε τη διαφορά.
  • Αποτέλεσε παράδειγμα πανελλαδικά για το τι σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Περιφερειών. Έδωσε θάρρος και ελπίδα στο λαό.
  • Αυτή την πορεία καλούμε να υπερασπίσει ο λαός της πόλης μας, εκλέγοντας ξανά «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής.

Φίλοι και φίλες, Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες,

Εμείς όταν μιλάμε για πόλη, μιλάμε για τους ανθρώπους της, αυτούς που τη χτίζουν, βλέπουμε τις ανάγκες τους στη ζωή, την κατοικία, την εργασία την κοινωνία.

Θεωρούμε όμορφη πόλη την πόλη που δεν έχει ανέργους, φτώχεια, νεολαία με αδιέξοδα, παιδιά σε εξάρτηση.

Με αυτό το κριτήριο θέσαμε προτεραιότητες και πήραμε πρωτοβουλίες τα 5 αυτά χρόνια. Ξεδιπλώσαμε σχέδιο διεκδίκησης κόντρα στον αντιδραστικό ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική διοίκησης στις σημερινές συνθήκες.

Αυτήν την εμπειρία πρέπει ο λαός της πόλης μας να την κάνει κριτήριο μπροστά στις κάλπη, να την ενισχύσει. Μπροστά στην κάλπη:

  • Οι νέοι γονείς, τα νέα ζευγάρια, γνωρίζουν ότι δίπλα στα μεγάλα καθημερινά τους προβλήματα, στην Καισαριανή δεν αγωνιούν αν το παιδί τους θα βρει μια θέση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Η πρόσβαση όλων είναι εξασφαλισμένη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και με σύγχρονες υποδομές που ολοκληρώσαμε στη θητεία μας, με την κατασκευή του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού και τη νέα πτέρυγα στον Β’ Βρεφονηπιακό Σταθμό. Ότι καταργήθηκαν τα τροφεία σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
  • Οι οικογένειες των τρίτεκνων, των πολύτεκνων των ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι γνωρίζουν ότι έχουν απαλλαχθεί από δημοτικά τέλη, ανακουφίζοντάς τους από τη φοροληστεία και την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους οι κυβερνήσεις και οι «θεσμοί».
  • Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, που πνίγονται από τα χρέη, ξέρουν ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, καμία δέσμευση λογαριασμού δεν προχώρησε για οφειλές προς το Δήμο Καισαριανής, κόντρα στις απειλές της κυβέρνησης και στην πρακτική της πλειοψηφίας των Δημάρχων, που στέλνουν χιλιάδες τέτοια «μπιλιετάκια» για οφειλές 300 και 500 ευρώ.
  • Οι συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν στήριγμα στις κοινωνικές δομές του Δήμου και τους εργαζόμενούς του. Ότι από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε «πετάξαμε έξω» τη ΜΚΟ που εκμεταλλεύονταν τα προγράμματα φτώχιας και αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες, όπου δυστυχώς απευθύνονται πλέον εκατοντάδες συνάνθρωποι μας. Πάνω από 70 οικογένειες της πόλης μας στηρίζονται στην προσπάθεια να μορφώσουν τα παιδιά τους, με τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου.
  • Η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί και οι νέοι γονείς που βλέπουν με ανησυχία την εξάπλωση της ναρκωκουλτούρας και των εξαρτήσεων, την προσπάθεια της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να απενεχοποιήσει τη χρήση, ξέρουν ότι στην Καισαριανή ανοίξαμε πόλεμο με αυτά, υλοποιώντας ένα πρωτότυπο πανελλαδικά πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, που θα υλοποιείται για τα επόμενα δυο χρόνια και που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς τις πόλης μας, τα γυμνάσια και τα λύκεια.
  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου είδαν από κοντά την κοπιαστική προσπάθειά μας να υπερασπίσουμε και να αναβαθμίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του, ενάντια στη μεθοδευμένη απαξίωση που προωθεί η αντιλαϊκή πολιτική για να στρωθεί ευκολότερα ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης. Ότι στηριχτήκαμε στις γνώσεις και τις ικανότητές τους και τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας στην πόλη, δικαιώνουν αυτή την εμπιστοσύνη.
  • Εκατοντάδες νέοι και ενήλικες γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν διέξοδο στον πολιτισμό στη δωρεάν λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Χιλιάδες φίλοι του θεάτρου και του κινηματογράφου απολαμβάνουν κάθε χρόνο τα θεατρικά φεστιβάλ του Δήμου και τη δωρεάν λειτουργία του καλοκαιρινού κινηματογράφου ΑΙΟΛΙΑ.
  • Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, γνωρίζουν ότι έχουν δωρεάν πρόσβαση στις δημοτικές υποδομές, ότι δίνουμε μάχη για να τις συντηρήσουμε και ότι εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για σοβαρές παρεμβάσεις στα ανοιχτά γήπεδα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «μελισσινος» και στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «μ.κρητικοπουλος».
  • Εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες, νέα παιδιά ενήλικες και η τρίτη ηλικία απέκτησαν δυνατότητα να αθληθούν στα προγράμματα αθλητισμού του Δήμου.
  • Ο λαός της πόλης μας, που έχει κάθε δικαίωμα να ζει σε μια συνοικία που του προσφέρει ποιότητα στη ζωή, γνωρίζει ότι με σχέδιο και διεκδίκηση εξασφαλίσαμε τα χρόνια αυτά έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» για την πόλη ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είναι:
  • Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, με την εγκατάσταση νέων αγωγών στο 40% της πόλης (προϋπολογισμού 3.200.000€), χωρίς να χρεωθούν ούτε ευρώ οι κάτοικοι.
  • Η ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος με τις παιδικές χαρές στην Αμασείας, τη Φιλαδελφίας, τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, η ασφαλτόστρωση μέσα σε 3 χρόνια 38.000τμ δρόμων της πόλης, αντιμετωπίζοντας τις πρώτες αυξημένες ανάγκες στη συντήρηση του οδικού δικτύου, με τη Β’ φάση να ξεκινάει τις επόμενες ημέρες,
  • Η αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED, που είναι στη φάση της δημοπράτησης,
  • Η κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που ξεκινάει μέσα στο έτος (προϋπολογισμού 2.000.000€),
  • Η ανανέωση του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, που βελτιώνει τις δυνατότητες αποκομιδής και την ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού,
  • Η ανάπλαση του πρασίνου και το «Πάρκο Σκύλων» στο Σκοπευτήριο και άλλες πολλές μικρότερες παρεμβάσεις…
  •  Τέλος, αλλά όχι τελευταίο σε σημασία, οι απόγονοι των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, όλοι οι τίμιοι άνθρωποι που συνεχίζουν να εμπνέονται από την παράδοση και το συμβολισμό της πόλης μας, μπορούν να είναι περήφανοι διότι στις 9 Μάη του 2016 εγκαινιάσαμε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Από την ημέρα εκείνη το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έχουν επισκεφτεί πάνω από 35.000 επισκέπτες. Στην πλειοψηφία τους μαθητές.

Με τα παραπάνω αποδεικνύεται στην πράξη πως μια δημοτική αρχή που διεκδικεί με κριτήριο της ανάγκες του λαού, μπορεί να έχει κατακτήσεις, να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται στις λαϊκές προτεραιότητες.

Αυτά όλα τα πετύχαμε έχοντας απέναντί μας, από την πρώτη στιγμή, τα αποτελέσματα χρόνων εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής σε δήμους και περιφέρειες, που συνεχίστηκε ακάθεκτη και μάλιστα εκσυγχρονίστηκε τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η κρατική χρηματοδότηση έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Μειώθηκε από το 2009 έως σήμερα κατά περίπου 60%. Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι νέες έμμεσες μειώσεις στερούν ετήσια από το δήμο Καισαριανής τα έσοδα ενός ολόκληρου μήνα. Από πέρσι δε, αναδρομικά κιόλας, ο ΕΣΔΝΑ, με πρόεδρο την  κα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε αύξηση της τιμής εισερχόμενων στο ΧΥΤΑ της Φυλής, ένας ετήσιος μποναμάς για το Δήμο μας περίπου 70.000€, που βέβαια αρνηθήκαμε να το μετακυλήσουμε στους δημότες, που οφείλεται στην έλλειψη σχεδίου διαχείρισης για τα απορρίμματα της Αττικής, και στο πάγωμα των σχετικών προγραμμάτων, με ακέρια την ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, με Περιφερειάρχη βέβαια … την κα Δούρου.
  • Τα κονδύλια για το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, που αφορούν τη συντήρηση και ανανέωση των δημοτικών υποδομών βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα, στο -80% από το 2009.
  • Το προσωπικό του Δήμου από το 2010 έως σήμερα μειώθηκε κατά περίπου 40%, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων. Τη δουλειά που έκαναν δέκα καλούνται σήμερα να βγάλουν πέρα έξι.

Δίπλα σε αυτά, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του δήμου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα πολιτικών επιλογών και της διαχείρισης προηγούμενων δημοτικών αρχών στη διοίκηση του δήμου.

Το 2015 τα χρέη του ξεπερνούσαν τα 6εκ€-περίπου ένας ετήσιος προϋπολογισμός. Τα δάνεια ήταν 3,7εκ€, οι οφειλές σε προμηθευτές πάνω από 560χιλ€. Στους παιδικούς σταθμούς χρέη 600χιλ€ σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία, και μισθούς εργαζομένων. Οι σχολικές επιτροπές οφειλή προς την ΕΥΔΑΠ 325χιλ€. Στα κυλικεία του Δήμου (ΚΕΔΗΚ), πάνω από 800χιλ€, για μισθούς εργαζομένων, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Με τεράστια προσπάθεια νοικοκυρέματος απαλλάξαμε το Δήμο από αυτά τα βαρίδια, χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη του λαού της πόλης και δημιουργώντας δυνατότητες για τη στήριξη των αναγκών του. Αποπληρώθηκαν το σύνολο των οφειλών σε εργαζόμενους και προμηθευτές. Οι Παιδικοί Σταθμοί και οι Σχολικές Επιτροπές προχωράνε με μηδενικά χρέη. Μένει μόνο ο βραχνάς των δανείων που απομειώνονται κανονικά, αλλά θα στερούν κάθε χρόνο μέχρι το 2023, 600.000€ που θα μπορούσαν με άλλες συνθήκες να κατευθύνονται σε άλλες δράσεις.

Η προσπάθεια που καταβάλαμε βρίσκει την πλατιά αναγνώριση του κόσμου, που βλέπει σε εμάς τη δύναμη που στάθηκε στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Που δεν τον κορόιδεψε. Δεν του έταξε παραδείσους και ότι όλα τα μεγάλα προβλήματά του θα λυθούν μαγικά.

Αλλά στάθηκε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και δεν υποτίμησε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματά του.

Που προσπάθησε με επιμονή να έρθει σε επαφή μαζί του, να τον ενημερώσει με κάθε αφορμή, να ακούσει τις προτάσεις του στις συγκεντρώσεις απολογισμού της δημοτικής αρχής, τις συνελεύσεις των κατοίκων στις γειτονιές, τις συναντήσεις με γονείς των παιδικών σταθμών, τα μέλη των ΚΑΠΗ κα.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕΦίλοι και Φίλες – Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες

Αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες, όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος, δουλεύουν κυριολεκτικά στο φουλ, για να εντείνουν τα διλήμματα και τους εκβιασμούς, να εγκλωβίσουν ξανά το λαό στην ίδια αδιέξοδη λογική: Να επιλέγει ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα κακά αυτό που φαντάζει κάπως …πιο ανεκτό,  ανάλογα με τα κριτήρια του καθενός.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές περισσεύουν τα εύκολα και μεγάλα λόγια, η αγάπη για την πόλη και για την καθημερινότητα του πολίτη. Φοριούνται πολύ … οι «ανεξάρτητοι» τα ικανά πρόσωπα και τα «τοπικά κριτήρια».

Χιλιοπαιγμένο έργο, από το οποίο λείπει η μεγάλη εικόνα! Τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και οι αιτίες τους.

Αυτό το έργο λοιπόν, πρέπει να κατέβει μια ώρα αρχύτερα και στη θέση των σημερινών του πρωταγωνιστών να ανέβει ο λαός και οι ανάγκες του.

Το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις δημοτικές εκλογές είναι ένα:

Δήμαρχος και διοίκηση αρωγός στους αγώνες και τις αγωνίες του λαού ή υπηρέτης της αντιλαϊκής πολιτικής;

Σε αυτό το δίλημμα ο λαός έχει μια σίγουρη απάντηση και μια επιλογή που είναι στο δικό του χέρι!

Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, που επιστρέφει ανόθευτη σε αυτόν και το κίνημά του! Γίνεται δύναμη του!

Δεν γίνεται κάτι άλλο μετά τις εκλογές. Δεν μπαίνει στο φανερό και αθέατο αλισβερίσι για καρέκλες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Φίλοι και Φίλες – Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες

Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε από το λαό το ποιοι είμαστε και τις ιδέες μας. Δεν έχουμε εξάλλου κανένα λόγο για να το κάνουμε.

Το κόμμα που στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ, το κόμμα που ανήκω, μια εντολή μας δίνει: να είμαστε δίπλα στο λαό, να αγωνιζόμαστε με ότι δυνάμεις διαθέτουμε για το σήμερα και για το αύριο. Να μην υποτιμήσουμε τίποτα που αφορά τις ανάγκες του.

Αυτή είναι η μοναδική μας δέσμευση. Οι Καισαριανιώτες έχουν πολλές αποδείξεις για αυτό. Γνωρίζουν καλά ότι στην θητεία μας δεν ξεχωρίσαμε το λαό της πόλης από το κόμμα που ψήφισε στις εκλογές, από το εάν συμφωνεί ή όχι σε όλα μαζί μας.

Ήμασταν δημοτική αρχή όλων των Καισαριανιωτών.

Όλοι αυτοί που και στην πόλη μας εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι προσπαθούν να κοροϊδέψουν. Επεδίωξαν να πάρουν την στήριξη αυτών που υλοποίησαν τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τη φοροληστεία του λαού, την αρπαγή όλων όσων με κόπους και αγώνες είχε κατακτήσει. Οι ίδιοι έχουν διαδρομή σε αυτά τα κόμματα, είναι μέλη τους αυτοί και υποψήφιοι τους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΟΤΑΜΙ, τους στηρίζουν γιατί ξέρουν ότι δεν θα βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή τους πολιτική.

  • Η κυβερνητική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» αυτή την πολιτική τη στήριξε με νύχια και με δόντια όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό και αρνήθηκε να καταδικάσει τα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, την παραχώρηση δημοτικών χώρων στο Υπερταμείο, το νόμο για τη δημιουργία χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών κ.α.
  • Από το βήμα αυτό, μόλις εχθές, η κα Παραγιού αισθάνθηκε την ανάγκη να μας εγκαλέσει, γιατί “τολμάμε” να ξεσκεπάζουμε τη Κυβέρνηση της, που ψήφισε τα μνημόνια, ένα τσουβάλι αντιλαϊκά μέτρα, κατήργησε το δικαίωμα στην απεργία, έγινε ντίλερ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή … και θέλει σήμερα να εμφανίζεται και ως …”προοδευτική δύναμη”!
  • Την πείραξε πολύ που τους χαλάσαμε τη γιορτή! που είχαν ετοιμάσει για να εξιλεώσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική το Σεπτέμβρη του 2016 με αφορμή την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου, στη πλάτη της θυσίας των εκτελεσμένων και των αγώνων του λαού μας που ακολούθησαν.
  • Ο κύριος Βοσκόπουλος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα αντιπολιτευτεί καμία κυβέρνηση, γιατί και αυτός είναι αποφασισμένος να υποταχθεί στην πολιτική τους. Έχει εξάλλου και πολλά αυτιά να ικανοποιήσει, έχοντας “το χρίσμα” από το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα στελέχη του παλιού δικομματισμού που τον στηρίζουν.
  • Διαπρέπει αυτό το διάστημα στη χυδαιότητα, τη παραποίηση και τις προσωπικές επιθέσεις. Για να βρει στήριγμα στις συκοφαντίες του, φτάνει στο σημείο να δανείζεται επιχειρήματα από φασιστικά-χρυσαυγήτικα σαϊτς, βάζοντας από την “πίσω πόρτα” –εδώ στην Καισαριανή- τον αντικομουνισμό…

Αυτό το δρόμο τον ακολουθούν όσοι δεν έχουν πραγματικά να επιδείξουν τίποτα για το τι προσέφεραν στην πόλη μας, το τι θα προσφέρουν. Δείχνουν το μπόι τους!

  • Η κυρία Γραφίδου δεν πιστεύει στους αγώνες και τα αποτελέσματά τους μιλώντας ειρωνικά ότι δεν είναι ο Δήμος «ντουντούκα διαμαρτυρίας».
  • Θέλει να εμφανίζεται ως νέο πρόσωπο στα κοινά της πόλη μας, κι ας έχει δοκιμαστεί αυτή και οι θέσεις της στη διοίκηση του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια.

Τακτική και των τριών τους, να προσπαθούν προεκλογικά να «εξαφανίσουν» την τεράστια προσπάθεια που κάναμε αυτά τα χρόνια.

Κι όμως, όλοι τους γεμίζουν τα προγράμματά τους με έργα που έχουμε εξασφαλίσει και ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως:

  • η μελέτη συνολικής αναβάθμισης του Σκοπευτηρίου, που διαμορφώνει Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης στο ιστορικό Κέντρο Χάραμα, ανοιχτό θέατρο και χώρο βιβλιοθήκης, ανοιχτά γυμναστήρια και στίβο,
  • η αλλαγή του οδοφωτισμού,
  • το σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά.

Μάλιστα ως δικές τους τάχα προτάσεις!

Λίγη σεμνότητα δε βλάπτει!

Η κα Παραγιού πασχίζει δε να παρουσιάσει την Περιφέρεια ως ευεργέτη της πόλης. Κι ας είναι η πραγματικότητα για τη στάση που αυτή κράτησε απέναντι στο Δήμο αμείλικτη.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ο λαός δεν είναι επαίτης. Δεν θα λέει ευχαριστώ, για όλα όσα έχει πληρώσει πανάκριβα και δικαιούται.

Πέντε χρόνια τώρα στο δημοτικό συμβούλιο δεν έκαναν καμία πρόταση. Τώρα ξαφνικά όλοι τους ανακάλυψαν τα προβλήματα και έχουν έτοιμες λύσεις για όλα! Μελετημένες μάλιστα και κοστολογημένες…

Πίσω από τις επικοινωνιακές εκφράσεις και τις προτάσεις και των τριών, που θα τις βρείτε καρμπόν σε όλα τα παρόμοια προγράμματα από άκρη σ’ άκρη της χώρας, που τα στήνουν διάφοροι πληρωμένοι συμβουλάτορες, θα δείτε τις γνωστές αντιλαϊκές προτάσεις ως «λύσεις».

Αντί για διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος προτείνουν το τοπικό χαράτσωμα των δημοτών (η κα Γραφίδου θέλει τον ΕΝΦΙΑ στο Δήμο, ο κος Βοσκόπουλος θα κάνει λέει εκπτώσεις στους δημότες για τις υπηρεσίες που σήμερα έχει δωρεάν). Αντί για διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού προτείνουν τις αντεργατικές ΚΟΙΝΣΕΠ και ΚΑλΟ. Αντί για προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δημοτικών υπηρεσιών προτείνουν ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα χώρων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, κατονομάζοντας ανοιχτά τα «Ξύλινα», τον Υμηττό και την«Καλοπούλα», εκτάσεις μέσα στο Σκοπευτήριο.

Κοινός τόπος όλων είναι ότι ξεπερνούν «μαγικά» όλες τις δυσκολίες που βάζει το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων.

Αντ’ αυτού παπαγαλίζουν σε όλες τις διαφορετικές εκδοχές τη λεγόμενη «Τοπική Ανάπτυξη», την «Οικονομική Αυτοτέλεια», τάζουν «τοπικές μπίζνες» και «επενδύσεις» που θα λύσουν τάχα όλα τα προβλήματα, … Brand name, μικτές επιχειρήσεις, οικοτουρισμό κα …

Τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από αυτή την “ανάπτυξη” που είναι υποταγμένη στις απαιτήσεις της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επίδοξων επενδυτών, οι εργαζόμενοι της πόλης μας, οι αυτοαπασχολούμενοι και καταστηματάρχες, η νέα γενιά.

Τα αποτελέσματά της τα έχουμε δει εξάλλου διαχρονικά. Για αυτή την ανάπτυξη δόθηκαν κυριολεκτικά τα πάντα τις δεκαετίες που προηγήθηκαν. Η ίδια αυτή ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή απαιτεί νέες θυσίες και επιστρέφει ψίχουλα, χτίζεται πάνω στη φτώχια την ανεργία, τους ελάχιστους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις.

Στις 26 Μάη να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα γαρίφαλα. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να τους δώσει ο λαός της πόλης μας.

Φίλοι και φίλες, Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες,

Στα 5 αυτά χρόνια αποκτήσαμε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Σήμερα έχουμε ακόμα περισσότερα εφόδια, για να στηρίξουμε την πάλη και να κινητοποιήσουμε το λαό για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους δήμους και συνολικά την κοινωνία. Εκεί θα στρέψουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή όλες μας τις δυνάμεις, από την επόμενη των εκλογών.

Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε με τεράστιο κόπο και προσπάθεια μια διαφορετική εικόνα στο Δήμο Καισαριανής. Δυνατότητες για να στηριχτούν οι ανάγκες του λαού της πόλης πιο αποφασιστικά και εξασφαλισμένα έργα που θα υλοποιούνται για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, η κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η ανακατασκευή των ανοιχτών αθλητικών χώρων, αντιπλημμυρικό έργο στη Θεολόγου, νέες ασφαλτοστρώσεις κ.ά.

Για την επόμενη τετραετία, θέτουμε σαν βασικές μας προτεραιότητες και στόχους πάλης:

  • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων. Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και την ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα.
  • Διεκδικούμε την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε όλους τους τομείς του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.
  • Καμία παραχώρηση ή εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, ΜΚΟ, συμπράξεις.
  • Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης του Δήμου, για την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού. Καμία χωροθέτηση εγκαταστάσεων στον Υμηττό.
  • Συνολική λύση του κυκλοφοριακού / συγκοινωνιακού προβλήματος, σε συνδυασμό με τη διέλευση του ΜΕΤΡΟ απότην πόλη μας, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση ή την εκχώρηση ελεύθερων δημόσιων χώρων στο Υπερταμείο ή για δήθεν «αξιοποίησής» τους. Θα βρεθούμε απέναντι στα παλιά και νέα συμφέροντα που ορέγονται τον ορεινό όγκο του Υμηττού και αποτελούν κάθε χρόνο το εύφλεκτο υλικό για τις δασικές του εκτάσεις.
  • Δυναμώνουμε το μέτωπο ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.
  • Συνεχίζουμε να διεκδικήσουμε έργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός και βελτιώνουν την καθημερινότητα του.
  • Τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του πάρκου του Σκοπευτηρίου, σύμφωνα με την μελέτη που συντάσσεται.
  • Διεύρυνση των σχολικών υποδομών. Διεκδίκηση της έκτασης και απαίτηση για κατασκευή νέου Γυμνασίου στην περιοχή του «Τριγώνου».
  • Ανάπλαση και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων, των πεζοδρομίων και της Πλατείας.
  • Συνέχιση των έργων ασφαλτόστρωσης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του οδικού δικτύου.
  • Δημιουργία ανθρώπινων υποδομών για τον οικισμό του Βλητικού Σταθμού.
  • Διάσωση των εργατικών κατοικιών και των «Πυροβολημένων», συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Τριγώνου, χωρίς επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων.
  • Αθλητικοί χώροι για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του «Νήαρ Ηστ» με διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συντήρηση και υποστήριξή τους.

Φίλες και φίλοι, Καισαριανιώτες – Καισαριανιώτισσες.

Λίγες ώρες μονάχα απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή. Λίγες ώρες αλλά άπειρα τα επιχειρήματα για να υπερασπίσει ο λαός της πόλης μας όσα μαζί καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Για να δώσει συνέχεια στην ίδια αταλάντευτη πορεία, διασφαλίζοντάς την από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Γεμίζουμε δύναμη, ζωντάνια και αυτοπεποίθηση από τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και τις ώρες που απομένουν σας καλούμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά σε περισσότερους Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες, με την πρόταση της ελπίδας και του αγώνα.

Με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. Να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων.

Με πιο πολλούς ακόμα δημάρχους της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ακόμα περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Με το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, γκρεμίζοντας τους φασίστες της Χ.Α. από αυτή τη θέση.

Απόψε από το βήμα της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης, καλούμε όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για τη ψήφο τους, που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα, να δείξουν εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά συμπορεύονται με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα και τις εκλογές.

Αποτελεί εγγύηση ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους, δεν θα τους προδώσει!

Καλούμε τους νέους που για πρώτη φορά φτάνουν στην κάλπη, να κάνουν τη ψήφο τους περήφανη, αγωνιστική απάντηση κόντρα στην υποταγή και σε αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και τα όνειρά τους.

 Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού !  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ομιλία Ηλία Σταμέλου

πηγή

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog