Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Genesis: Προβλήματα σε Ξάνθη, Νίκαια Λάρισας και Αμφιλοχία (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρροι σε Βόλο, Πήλιο, Αλμυρό και Βελεστίνου λόγω της ίδες ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στο Περίβλεπτο, την Χλόη και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Από τις 12.30, οι περιοχές της Θεσσαλίας πλήττονται από πολύ δυνατή βροχή και ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από καταστήματα και υπόγεια. Λόγω των ανέμων, έχουν καταγραφεί πτώσεις κλαδιών δέντρων.

Ανάλογο είναι το σκηνικό και στο Πήλιο που σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, έχει προκαλέσει καταστροφές σε οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Την ίδια στιγμή, χωρίς ρεύμα είναι η Νεάπολη της Λάρισας και περιοχές της Χάλκης, του Πλατύκαμπου και της Κυψέλης ενώ λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πλημμύρισε ισόγεια κατοικία στην περιοχή της Νίκαιας Λάρισας, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Σημειώνεται πως μετά από απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων, σήμερα το μεσημέρι έκλεισαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Στην Αμφιλοχία η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού.

Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ένα βίντεο που κατέγραψε διερχόμενος οδηγός από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης.